Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Carnea de bovină şi de porc din România are şansa de a ajunge pe mesele chinezilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Oficiali chinezi şi-au manifestat disponibilitatea de a achiţiona carne de bovină din România. În acest sens o echipă de specialişti va veni în România pentru a se întâşni cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

La discuţii vor participa şi reprezentanţi ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din Republica Chineză (AQSIQ). Se au în vedere posibilităţile de export de bovine vii şi vor verifica unităţile de procesare a cărnii de porc şi a produselor din carne de porc.

Reprezentanţii celor două autorităţi din România şi China vor discuta inclusiv despre legislaţia în domeniu, modul de prevenire al bolilor, modul de verificare în laboratoare şi cel de emitere al certificatelor sanitare veterinare. În programul vizitei sunt inclus unităţide procesare din teritoriu. Oficialii chinezi au fost invitaţi la ferme de bovine şi porcine.

“ANSVSA prin specialiştii săi, a stabilit un dialog direct cu AQSIQ pentru a facilita relansarea exporturilor romaneşti de animale vii şi produse alimentare pe piaţa chineză şi pentru a veni în sprijinul unui număr important de fermieri şi producători români de alimente de origine animală, care sunt interesaţi să exporte în această ţară”, se arată în comunicatul de presă al Autorităţii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns