Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

START-UP NATION ROMÂNIA

Câte locuri de muncă au fost create în urma înființării companiilor prin Start-Up Nation?

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat recent că programul Start-Up Nation are un real succes, şi a menţionat că statul român a investit în susţinerea antreprenorilor şi în construirea de noi companii cu folos pentru stat, cetăţeni şi mediul de afaceri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, ministrul Economiei a afirmat că prima ediţie a Start-Up Nation a fost axată pe producţie, a doua pe servicii de piaţă, a treia ediţie a fost axată pe valoare adăugată, pe creativitate, pe cercetare, dezvoltare. A patra ediţie, susţine ministrul, va trebui să fie adresată inovării.

Potrivit lui Oprea, la prima ediţie a Start-Up Nation randamentul a fost de 155%, iar după 5 ani de la înfiinţare, mai sunt active 6.534 companii, ceea ce, procentual vorbind, înseamnă 91,39%.

“Cifrele mondiale spun că după 4 ani de funcţionare, un Start-Up Nation are şanse de a fi pe piaţă, viu, 25% dacă antreprenorul este la prima încercare şi 48% dacă antreprenorul este la a doua încercare. Adică a avut un eşec din care a învăţat. Peste 90% sunt astăzi activi în România, la 5 ani de funcţionare. Sunt 12.603 locuri de muncă în aceste companii. (…) Pot să vă spun că am avut o rentabilitate de 155% pe acest program. Deci statul român şi-a recuperat banii. Asta înseamnă că Start-Up Nation este o poveste de succes şi este unul din programele pe care trebuie să le continuăm în România. Acest lucru înseamnă că după 5 ani de monitorizare, din cele peste 7.500 de firme mai sunt astăzi cu activitate 6.534, în conformitate cu agregarea bazelor de date de la Registrul Comerţului, ANAF şi ITM pentru a analiza toate componentele unei firme.
Acest lucru înseamnă că statul român a investit în susţinerea antreprenorilor şi în construirea de noi companii cu folos pentru stat, cetăţeni, mediu de afaceri”, a precizat ministrul Economiei, citat de Agerpres.

Antreprenorii pot să își depună deconturile

 

În ediţia a doua, susţine ministrul Radu Oprea, conform datelor deţinute după 4 ani de monitorizare, sunt peste 96% dintre companii în activitate.

“Acolo, randamentul este mai mic, de 120%, pentru că n-am avut componenta de fonduri europene, a fost acea perioadă dificilă de început care a coincis cu perioada pandemiei COVID. Faptul că astăzi sunt atâtea companii pe piaţa din România cred că este un rezultat excepţional”, a declarat el.

În acelaşi timp, a adăugat ministrul Economiei, la ediţia a treia a Start-Up Nation au început să se facă decontările.
“Au fost depuse peste 500 de deconturi pe toate cele trei programe care sunt pentru debut în afaceri. Îi rog pe antreprenorii care sunt în acest proces de implementare a proiectelor să vină cu încredere să îşi depună deconturile pentru că există finanţare şi vrem ca până la final de an să decontăm cât mai multe dintre aceste proiecte. Cred că aşa cum am văzut azi activitatea târgului de la Iaşi, vom avea unul dedicat digitalului la Cluj, un Start-Up Innovation este cel mai potrivit pentru ediţia a patra, pentru că avem acest potenţial pe care să îl fructificăm cât mai mult”, a precizat ministrul Economiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns