Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Importanța vitaminelor

Cele mai bune vitamine pentru copilul tau

Se recomandă administrarea de vitamine și minerale în cazul dietei vegane, în unele boli cronice care afectează absorbția nutrienților cum ar fi fibroza chistică, în intoleranța la lactoză sau când este o creștere slabă în greutate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Uneori părinții sunt îngrijorați deoarece copilul refuză să mănânce alimente cum sunt legumele și fructele și are un apetit mai mare pentru dulciuri și alte măncăruri. Atunci la părinţi apare o teamă că copilul ar putea dezvolta o lipsă de vitamine şi minerale.

Care sunt cele mai bune vitamine pentru copilul tău?
Activitățile regulate în aer liber, o dietă sănătoasă, un orar sănătos de somn și practicarea unui sport sunt esențiale pentru o creștere echilibrată a copilului tău.

1. Vitamina A
Copilul tău va trece prin mai multe stadii de creștere în primii 20 de ani de viață. În acest timp, oasele, mușchii și țesuturile lor vor avea nevoie de ajutorul vitaminei A pentru a crește și a se repara.

Vitamina A se găsește în legumele galbene și portocalii, precum și în lapte, ouă și brânză.

2. Calciu

Calciul este elementul esențial al oaselor și dinților.

Alimente care conțin calciu sunt produse lactate, somonul și legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi varza kale, spanacul.

3. Fibrele

Fibrele nu sunt o vitamină sau un mineral, dar alimentele bogate în fibre tind, de asemenea, să fie pline cu nutrienți importanți, cum ar fi vitamina E, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu.

Surse de fibre sunt cereale precum anghinarea, mazărea, zmeura, avocado, perele, pastele din grâu integrale, orezul brun, prunele uscate, fulgii de ovăz, semințele de in, porumbul, conopida, cartoful, cartoful dulce, portocalele, năutul, bananele, fisticul, nucile pecan, murele, broccoli, lintea, merele, cerelele precum grâul, ovăzul, orzul, semințele de floarea soarelui, fasolea albă, dovlecelul, ceapa, arahidele, nucile, migdalele, cajuul, ananasul, căpșunii, spanacul, quinoa, kiwi, gutuia.

4. Vitamina D

Vitamina D împreună cu calciul sunt importante pentru dezvoltarea sistemului osos. De asemenea, poate ajuta în prevenția apariției unor boli cronice mai târziu în viață.

Se găsește în pește cum ar fi somonul, macroul și sardinele care sunt surse excelente de vitamina D, la fel și ouăle, mai exact vitamina D se găsește în gălbenușul de ou.

5. Fierul

Fierul ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul în organism.

Alimente care sunt bogate în fier sunt carnea roșie și alte produse de origine animală.

Alte surse de fier includ legume cu frunze de culoare verde închis cum sunt spanacul, varza și fasolea.

6. Vitamina B12 și alte vitamine B

Vitaminele B sunt importante pentru metabolism, reprezentând o sursă de energie, pentru funcționalitatea inimii și pentru un sistem nervos sănătos. Una dintre cele mai importante vitamine B este vitamina B12.

Alimente care au vitamina B12 provin în principal din alimente de origine animală, cum ar fi carnea roșie, carnea de pasăre, peștele și ouăle.

7. Acizii grași Omega-3

Acizii grași omega se găsesc în uleiul de pește și în diverse semințe. Ele sunt benefice pentru sănătatea sistemului cardiovascular și a sistemului nervos central.

Când este recomandată administrarea de vitamine și minerale?
Se recomandă administrarea de vitamine și minerale în cazul dietei vegane, în unele boli cronice care afectează absorbția nutrienților cum ar fi fibroza chistică, în intoleranța la lactoză sau când este o creștere slabă în greutate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns