Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Chiar dacă riscurile nu au dispărut, 4 din 5 locuinţe din România sunt neasigurate

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Coşurile sau burlanele de fum defecte sau necurăţate, respectiv instalaţiile electrice defecte sau improvizate au fost principalele cauze care au determinat incendiile la locuinţe
Coşurile sau burlanele de fum defecte sau necurăţate, respectiv instalaţiile electrice defecte sau improvizate au fost principalele cauze care au determinat incendiile la locuinţe

În fiecare zi, 51 de locuinţe din România sunt jefuite de hoţi şi alte 20 iau foc

Cele mai recente date statistice publicate de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor arată că în plină pandemie, riscurile nu au dispărut: în fiecare zi, 51 de locuinţe din România sunt jefuite de hoţi şi alte 20 sunt cuprinse de flăcări, iar 6 afectate de inundaţii. Asta în condiţiile în care prima parte a anului oamenii au stat mai mult în casă.

În prima jumătate a anului, a avut loc, în medie, aproape 1 cutremur pe zi, pe teritoriul ţării noastre, iar specialiştii avertizează că gradul de cuprindere în asigurare rămâne scăzut în România.

Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe

Luna octombrie este şi Luna Asigurărilor de Locuinţe, ajunsă anul acesta la ediţia cu numărul opt. Principalul obiectiv al Lunii Asigurărilor de Locuinţe este acela de a le arăta românilor cum se pot proteja financiar în situaţia în care se întâmplă ceva cu locuinţa lor. Potrivit comunicatului Asociaţiei pentru Promovarea Asigurărilor, în primele şase luni ale lui 2020, deşi a apărut o ameninţare nou, şi anume Covid-19, cele vechi nu au dispărut:

“De exemplu, în primele 6 luni ale anului 2020, au fost sesizate 9.235 de infracţiuni de furt din locuinţe, arată datele Inspectoratului General al Poliţiei Române. Deşi numărul acestora este în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2019, când se înregistraseră 10.901 de astfel de infracțiuni, media este de aproape 51 de locuinţe călcate zilnic de hoţi. De asemenea, 1.040 de locuinţe şi 629 de anexe gospodăreşti au fost afectate de inundaţii în primele 6 luni ale acestui an, conform Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă. Cele mai afectate judeţe au fost Caraş-Severin, Bihor şi Suceava. Ceea ce înseamnă o medie de 6 locuinţe pe zi afectate de ape. Şi incendiile au continuat, în pofida schimbărilor sociale care au determinat o orientare mai mare către locuinţă sau poate tocmai din această cauză. Din cele 9.115 incendii care au avut loc în primele 6 luni ale acestui an, 3.662 s-au produs la locuinţe, arată datele IGSU.

Deşi numărul acestora este în scădere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, vorbim în continuare de o medie zilnică de aproape 20 de locuinţe cuprinse de flăcări. Coşurile sau burlanele de fum defecte sau necurăţate, respectiv instalaţiile electrice defecte sau improvizate au fost principalele cauze care au determinat incendiile la locuinţe, provocând 38%, respectiv 22% din aceste incidente. Iar odată cu venirea sezonului rece, creşte riscul unui incendiu”, se arată în comunicatul transmis redacţiei noastre.

1 cutremur pe zi în primele şase luni

Cutremurele reprezintă un alt pericol care ameninţă locuinţele românilor, avertizează Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor. În primele 6 luni ale acestui an, au avut loc 159 de cutremure de intensităţi mici şi medii, cu magnitudini cuprinse între 2 grade şi 5,2 grade pe scara Richter, conform datelor disponibile pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica

Pământului, o medie de aproape 1 cutremur pe zi pe teritoriul României.
În ciuda tuturor riscurilor, gradul de cuprindere în asigurare este scăzut: 4 din 5 locuințe din România sunt, în continuare, neasigurate.

La nivel naţional se organizează o amplă campanie de informare şi educare a populaţiei pentru a atrage atenţia românilor asupra necesităţii asigurării propriei locuinţe.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns