În prima zi a lunii februarie, o femeie din Sătmărel şi cele două fiice ale ei au fost aduse cu ambulanţa la spital cu suspiciune de trichineloză. După cum precizează Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare, alţi doi membri ai familiei sunt internaţi la secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, cu aceeaşi afecţiune determinată de consumul de carne de porc infestată.
Ambulanţa Satu Mare avertizează populaţia să consume doar carne de porc care a fost în prealabil supusă controlului sanitar prin examenul trichineloscopic. Contaminarea se produce prin ingestia de carne parazitată (de porc, mai rar de mistreţ, urs, cal, etc, în funcţie de obiceiurile alimentare) consumată crudă sau insuficient preparată termic, care conţine larve vii închistate de Trichinella. Boala poate fi prevenită eficace prin aplicarea măsurilor de profilaxie domestice şi anume< consumul cărnii după o prealabilă tratare termică> controlul al cărnii de porc după sacrificare> prevenirea infestării porcilor prin deratizări frecvente pentru distrugerea şobolanilor.
Fii primul care comentează