Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ciolacu: Este timpul ca UE să accepte pe deplin intrarea României în Spațiul Schengen

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Politicienii români să lase deoparte orgoliile și atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe aderarea la Spațiul Schengen,  a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

 “Ca lider al partidului care a dus România în NATO și UE, le cer tuturor politicienilor români să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile și atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spațiul Schengen!

Intrăm într-o perioadă în care fiecare zi se poate dovedi decisivă pentru România. Mâine, de exemplu, se va afla în țara noastră prim-ministrul Olandei, domnul Mark Rutte, țară de a cărei poziție depinde în mare măsură succesul acestui obiectiv național. În numele Parlamentului României, îl salut pe premierul Rutte și îi urez bun-venit în țara noastră!

Știu că domnia sa va merge să vadă ce înseamnă în mod real că România este acum în prima linie de apărare a Europei. Odată cu ultima escaladare a violenței din partea Rusiei asupra civililor nevinovați din Ucraina, acum mai mult ca niciodată trebuie să strângem rândurile în Europa pentru a ne apăra cetățenii, suveranitatea și democrația însăși. Acum este timpul – de fapt, este un moment prea mult așteptat – ca UE să accepte pe deplin intrarea României în spațiul Schengen. Prim-ministrul Rutte poate face ca acest drum atât de lung al țării noastre către Schengen să se apropie de final printr-o susținere publică a aspirațiilor noastre. Am respectat toate detaliile tehnice. Suntem europeni loiali. Singurul lucru care stă în cale este voința politică.

Sper că prim-ministrul Olandei va arăta că este solidar cu românii și ne așteptăm ca vizita domniei sale să reprezinte pentru România urarea de bun-venit ca membru cu drepturi depline al spațiului Schengen.” a scris președintele PSD, Marcel Ciolacu pe Facebook.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Când ne-am îndreptat spre aderarea la NATO, au existat și obstacole în Europa, dar era deja evident: cu o oarecare lubrifiere, orice structură care scârțâie poate deveni functionala . La acea vreme, în 2003 – se presupune că pentru a câștiga bunăvoința și acordul englezilor – am cumpărat două fregate fabricate în 1980, deja casate în Anglia, pentru 116 milioane de lire sterline. Și după cum s-a dovedit ulterior, au dat chiar șapte milioane de lire sterline mită (în mână) pentru ca afacerea încheiată să fie bine inchegata. Aceste nave (chiar dacă nu erau bune) au primit numele de Regele Ferdinand si Regina Maria

    Apoi, pentru a putea călători mai ușor, am vrut să intrăm în zona Schengen, care avea și frana la roată deajuns. Și finlandezii s-au împotrivit constant, dar nu știau zicala ” că va veni inca ger pe caine… ” , dar apoi au venit rușii să-i atace pe ucraineni, așa că s-au speriat și au cerut să intre în NATO. De asemenea, a trebuit să votăm pentru acest lucru și, prin urmare, se pare că acum ei sunt de acord cu ceea ce este mai important pentru noi.. ( pe principiul reciprocitatii… )

    Cu două luni înainte de vot, s-a hotarat să-i mituim pe olandezi cu 44 de milioane de euro ca să nu împiedice aderarea noastră la Schengen. Cu o zi înainte de sosirea în România a premierului olandez Mark Rutte, s-a anunțat că am comandat două nave de salvare și stingere a incendiilor de la compania olandeză Damen. Nu prea am avut foc la Marea Neagră, cat mai ales în spitale și chiar în blocuri. Acum, roțile pot fi instalate pe aceste nave, astfel încât să poată fi desfășurate și pe uscat.
    Acum Țările de Jos s-ar putea să nu se opună atât de mult aderării noastre la Schengen (dar poate că si ambele nave au contribuit in asta ?), dar un lucru este cert: n-ar strica să le luăm cutare sau cutare, pentru că Rutte încă a mai mentionat cate ceva cu privire la sistemul funcțional al statul de drept și reformele judiciare …..

    Partea bună este că nici măcar nu suntem acuzați de corupție în astfel de cazuri de achiziții de nave, în ciuda faptului că există un singur solicitant pentru achiziția publică, cum ar fi olandezii acum. (Sau nu este scris așa ceva?) S-ar putea să fie un pic de circ în legătură cu alte tranzacții suspecte, dar dacă este vorba de oameni precum cei implicați în cazul BMW-urilor achiziționate pentru poliție, atunci nu este nimic în neregulă. S-a întâmplat ca Poliția Română să efectueze o achiziție publică care a redus la minimum gama de solicitanți: erau necesare mașini cu motor pe benzină, 1900 cmc, cu tracțiune integrală, cu transmisie automată cu 8 plus 1 trepte. Ce da Domnul (sau judecătorii licitației), doar BMW a îndeplinit aceste cerințe, așa că a câștigat licitația distribuitorul autohton al industriei de mașini din Bavaria, al cărui director general, Michael Horst Schmidt, este un bun prieten cu Klaus Iohannis.

    Este posibil chiar ca presedintelui vostru sa i se fi cerut parerea in chestiunea targului BMW, spunand ca exista un singur solicitant pentru achizitia publica si ce spune despre asta? Întrucât Iohannis a primit BMW-uri gratuite în mandatul său de primar al Sibiului, cine ar trebui să aibă experiență în asta dacă nu el? (Primul său BMW l-a luat în 2007, când Sibiul era capitala culturală a Europei. L-a condus ușor cu un 250 în Germania, și încă era în el până la viteza maximă, dar chiar și pe vremea președintiei a fost transportat cu asta, cu excepția cazului în care sărit pe o bicicletă ca sa mearga pe ea 50 metri.) De aceea a putut spune, că dacă nu ar exista altă ofertă și dacă a fost bună pentru el, cele 600 de BMW-uri ar fi bune și pentru poliție.

  2. Recunoastem este timpul potrivit ca tara noastra sa adereze de statele Schengen, dar in ultimii zece ani cetatenii Romani care traiesc sau vin la lucru in Europa de West au un renume dezastruos: bande organizate in toate domeniile de infractiuni in special vinderea femeilor etc. Statul Roman nu sprijina cu adevarat combaterea acestor organizatii.

Lasă un răspuns