Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colegiul Naţional Doamna Stanca a organizat un ceremonial de predare a ştafetei unui proiect

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Stanca eleviProiectul intitulat “Biblioteca – fereastră deschisă spre nenumărate vieţi”, iniţiat de Casa Corpului Didactic Satu Mare, a avut parte, joi, 8 mai 2014, de un spectaculos ceremonial de predare a „Ştafetei poveştilor”, de la Colegiul Naţional Doamna Stanca către Şcoala Gimnazială Grigore Moisil.

În lunile precedente, volumele create de şcolari în cadrul acestui proiect au trecut în mai multe rânduri de la o şcoală la alta.
În sala festivă a colegiului au fost prezenţi dr. Natalia Boloş, inspector şcolar, Lacrima Istrăuan, şi Robert Laszlo, directoarea, respectiv directorul adjunct ai Bibliotecii Judeţene, Dumitru Camelia, bibliotecar documentarist la Casa Corpului Didactic, directoarea şi directoarea adjunctă ale şcolii gazdă, profesori, elevi, jurnalişti.
Din decorul sălii festive au făcut parte şi câteva panouri de afişaj, pe care erau postate citate cu aforisme despre carte.
Ceea ce a urmat a fost un program cultural (medalioane literare, scenete, dialoguri, monologuri, recitări) având în centru tema cărţii. Pentru început, elevii clasei a V-a, toţi membri ai clubului de lectură „Lumea fascinantă a cărţii”, au interpretat piesa „Acasă” a lui Smiley; au fost pregătiţi de profesorul de muzică Sorin Ursei şi acompaniaţi de Bogdan Bratiş, elev în clasa a XI-a B.
În texte create de ei înşişi (în care se putea sesiza mâna invizibilă a profesorilor), elevii elogiau şcoala, profesorii şi cărţile. Unii au recitat poezii, alţii au interpretat scenete. Este vorba de: Cordiş Bianca, Larisa Giurgiu, clasa a XI-a B, Ioan Vaştag, clasa a V-a, Lucas Şipos, clasa a V-a, Teodora Papici şi Hannelore Ghişan, clasa a VII-a şi David Contraş din clasa a IX-a D, Crişan Rafael, Moisa Cezara, clasa a V-a, Tătar Cătălin, Sima Giulia, clasa a IX-a D, Ingrid Szilagyi, clasa a XI-a C, Bogdan Bratiş, clasa a XI-a B, Elida Bolba, Denisa Boroş, clasa a IX-a D, Denis Tescaş.
În ultima parte, copiii au distribuit fiecărui participant un borcănel în care se aflau 31 de bileţele (corespunzând zilelor lunii mai) pe care era inscripţionat câte un aforism având ca temă cartea.
Apoi, ştafeta a fost preluată de elevii Şcolii Gimnaziale Grigore Moisil.
În final, modul desfăşurare a manifestării a fost apreciat în termeni laudativi prin discursuri rostite de Natalia Boloş, Robert Laszlo, Camelia Dumitru şi Lacrima Istrăuan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns