Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” – premiul III la concursul Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Recent, Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” Satu Mare a participat la ediţia a III-a a competiţiei Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri. Acţiunea a fost derulată în parteneriat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj şi Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu, alături de parteneri instituţionali şi din mediul de afaceri.

Scopul competiţiei este de a promova performanţa în trei domenii: informatică, ECOindustrie şi sănătate, precum şi francofonia în colegiile, liceele şi şcolile profesionale din Transilvania şi regiunea de Nord-Vest a României.

Participanţii şi proiectele prezentate

Au participat elevi de liceu din judeţele: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiş.
Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” Satu Mare a participat la aceastǎ competiţie cu opt idei de proiecte – patru la secţiunea “Sǎnǎtate” şi patru la secţiunea “ECOindustrie. Pentru fiecare idee de proiect s-a constituit câte un echipaj, astfel că cele opt echipaje au însumat un numǎr de 28 de elevi implicaţi. Aceşti elevi au fost coordonaţi de profesoarele: Achim Monica, Buzilǎ Delia, Chira Monica, Erdei Claudia, Lazar Daria, Niculuţ Alina, Pop Alexandrina Ligia, Slujitoru Mirela şi Suciu Emilia.
Dupǎ numǎrul de proiecte înscrise de o şcoalǎ în concurs, Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” s-a clasat pe locul al doilea.
Premiul III la proiectul “Valorificarea deşeurilor textile”

Competiţia s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: IT, ECOindustrie, Sănătate şi Premiul Liceului.
La secţiunea ECOindustrie, Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” a reuşit sǎ obţinǎ Premiul III cu proiectul “Valorificarea deşeurilor textile” (“Valorisation des déchets textiles”). Echipa de proiect a fost formatǎ din elevele: Cuc Codruţa, Mureşan Mǎdǎlina, Pop Olimpia şi Rezmuves Diana din clasa a XII-a A; profesor coordonator: Buzilǎ Delia, profesor-inginer în specialitatea Tehnologia confecţiilor şi tricoturilor; profesor colaborator: Niculuţ Alina, profesor de limba francezǎ.
Provocarea lansatǎ de competiţie a cerut un proiect care sǎ aibǎ ca motto: “ECOuzina: Nimic nu se pierde, totul se transformă”. Criteriile folosite în jurizare au fost: fezabilitatea (30 pct), tehnologiile folosite (20 pct), originalitatea (10 pct), durabilitatea (20 pct), eficienţa (20 pct).
Ideea de proiect a valorificat cunoştinţele şi competenţele dobândite în calificarea de Tehnician designer vestimentar prin modulele de specialitate, pregǎtirea practicǎ şi educaţia antreprenorialǎ. Acest proiect a stimulat creativitatea şi imaginaţia în domeniul confecţiilor textile, precum şi spiritul de antreprenoriat.

Decernarea premiilor

Festivitatea de decernare a premiilor câştigǎtorilor secţiunilor IT, ECOindustrie, Sănătate şi a Premiului Liceului a avut loc la Cluj-Napoca, fiind urmată de un program de activităţi realizate în contextul Zilei Internaţionale a Francofoniei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns