Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Coloranţii de sinteză sunt E-uri periculoase organismului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Potrivit unor informaţii date publicităţii de numeroşi cercetători în domeniul alimentar, la îndemâna celor care produc diverse alimente stau peste 350 de substanţe chimice demunite generic E-uri. Acestea se regăsesc inclusiv în cosmetice şi chiar în medicamente. Rolul lor este de a prelungi durat de utilizare a produselor respective.

Printre E-urile cele mai periculoase, de care ar fi bine să ne ferim, susţin specialiştii, se numără coloranţii chimici de sinteză. Aceştia se pot insera în ADN-ul consumatorului.

Nutriţioniştii în special recomandă consumarea unor produse bio, care sunt cu siguranţă fără E-uri, numai că acest gen de produse costă mult mai mult decât cele tratate.

Pentru a masca existenţa E-urilor în diversele produse alimentare, producătorii au grijă să înscrie pe etichetele ambalajelor denumirile chimice ale substanţelor utilizate.

Specialiştii recomandă consumatorilor să aibă în vedere denumiri precum carbometril celuloză, tartrazină, glutamat monosodic, ubotide ş.a. Aceste produse n-ar trebui să existe în mod normal şi natural în alimente, dar din păcate există.

Cele menţionate mai sus sub denumiri inofensive sunt E-uri. Evitarea consumului de produse cu ingredientele menţionate mai sus fereşte omul de ingerarea unor substanţe nerecomandate.

În rândul E-urilor sunt incluşi şi conservanţi precum benzoatul de sodiu, care se regăseşte atât în diverse băuturi răcoritoare, cât şi în mezeluri şi compoturi.
Este la îndemâna dumneavoastră să vă feriţi de anumite E-uri nocive.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns