Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Competiţii şi parteneriate iniţiate de Şcoala Gimnazială Bălcescu-Petofi

Relaxare la Lacul Lighet
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
"Cântece de drumeție"
“Cântece de drumeție”

În cursul săptămânii trecute, au avut loc o serie de activităţi în cadrul cărora, elevi şi cadre didactice ai Şcolii Gimnaziale Bălcescu-Petofi Satu Mare s-au afirmat prin rezultatele obţinute.

Astfel, echipajul care a reprezentat şcoala la finala concursului internaţional ”Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” s-a clasat pe locul I.

 

La Nyiregyhaza

 

Concursul s-a desfăşurat în Ungaria, pe data de 7 iunie, la Sosto (Grădina zoologică) – Nyiregyhaza. Tema concursului a fost: ”Plantele alergogene – planta invazivă Ambrosia (iarba pârloagelor). La concurs au participat opt şcoli din judeţul Satu Mare şi opt şcoli din judeţul Szabolcs- Szatmar Bereg, din ţara vecină.

Elevii premiaţi au fost: Hatos Aurel, Pascu Bettina, Şerban Damaris din clasa a VII –a A, îndrumaţi de profesoara de biologie Dolhai Gyongyi. Ei vor putea participa la un sejur de 4 zile în staţiunea Sosto-Nyiregyhaza – Ungaria în perioada 1-4 iulie.

 

Descindere în Ţara Lăpuşului

 

Reculegere și spiritualitate la Mănăstirea Rohia
Reculegere și spiritualitate la Mănăstirea Rohia

O altă activitate a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, pe parcursul a două zile, cu prilejul efectuării vizitei la şcoli din judeţul Maramureş, incluse în programul parteneriatului educaţional cu tema ”Potenţialul turistic natural şi cultural din Nord-Vestul României”, program care se află în al doilea an de desfăşurare. Cu acest prilej, din judeţul Satu Mare s-au deplasat în mirifica ”Ţară a Lăpuşului” grupuri de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Călineşti-Oaş, însoţiti de directorul Buda Mihai, directoarea adjunctă Ciul Adriana şi profesoarele Jaczola Katalin, Csaher Ildiko iar din partea Şcolii Gimnaziale ”Bălcescu-Petofi”, directorul Pop Cristian Ilie, directoarea adjunctă Laczka Ecaterina, învăţătoarele Donuţiu Maria, Mureşan Alina şi profesorii Ghirasim Delia, Radu Ştefan, Cuceu Vasile şi Paşca Ioan. În prima zi a avut loc primirea oaspeţilor din judeţele Satu Mare şi Sălaj la Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil” Târgu Lăpuş, de către directorul instituţiei Burzo Mihai şi directorul adjunct Vaida Dorin. A urmat vizitarea claselor, susţinerea unui program artistic de către elevii şcolii gazde şi socializarea între participanţi. Programul a continuat cu vizitarea mănăstirilor: Rohiiţa şi Rohia, cunoaşterea istoricului şi specificului zonei, jocuri sportive şi activităţi de relaxare.

 

La staţia meteo

Relaxare la Lacul Lighet
Relaxare la Lacul Lighet

 

A doua zi, elevii s-au deplasat la Staţia meteorologică ”Tg. Lăpuş” una dintre puţinele din ţară în care citirea instrumentelor şi aparatelor se mai face în mod tradiţional, aceasta neavând aparatură performantă. Elevii au fost familiarizaţi cu aparatura şi instrumentele de măsură specifice precum şi cu modul de citire şi de operare a datelor obţinute. În acest fel, vizita s-a constituit într-o adevărată lecţie de geografie, ei putând astfel să aplice în mod practic cunoştinţele obţinute la clasă. Localizarea acestei aşezări într-o depresiune înconjurată de înălţimi explică cauzele pentru care aici se înregistrează unele din cele mai scăzute temperaturi din ţară. Programul a continuat cu activităţi de recreere la barajul lacului de la Lighet, vremea fiind de partea grupului de elevi şi profesori.

Toţi participanţii au fost încântaţi de ospitalitatea gazdelor, frumuseţea peisajelor şi de atractivitatea activităţilor propuse.

Informaţiile ne-au fost comunicate de profesorul Vasile Cuceu.

 

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns