Image 1

Comunicat de presă PNL: Primarul Coica şi PSD, o mare famiglie de Ziua Familei

Share on whatsapp
Asculta acest articol

ziua-familiei-satu-mare15 mai ar fi trebuit să fie o zi a tuturor sătmărenilor: Ziua Familiei. Din păcate, primarul în funcţie, Dorel Coica, împreună cu echipa PSD, au confiscat electoral această sărbătoare. Şi au făcut-o prin abuz şi fraudă, fapt care mă obligă să înaintez o plângere penală împotriva primarului Coica şi a PSD pentru mită electorală.

Iată faptele:

• Asociaţia Stea este co-organizatoare a Zilei Familiei, împreună cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, aflat în subordinea Primăriei.

• În anul electoral 2016, Asociaţia Stea primeşte, faţă de anul 2015,  alocări bugetare aproape triple: de la 42 000 lei, la 111 700 lei.

• Asociaţia Stea, împreună cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, consideră că o cheltuială socială eficientă şi justificată ar fi aceea de a împărţi gratuit bogracs de Ziua Familiei, în plină campanie electorală.

Asociaţia Stea găseşte de cuviinţă ca, la această ediţie a Zilei Familiei, să-şi invite binefăcătorul, cel care i-a triplat alocările bugetare, primarul Coica, întâmplător şi candidat la Primărie, să învârtă în ceaunele cu bogracs şi să împartă porţiile.

• Ca o notă amuzantă, Asociaţia Stea câştigă „concursul” culinar electoral pe care tot ea l-a organizat.

De menţionat că, în anul 2016, finanţările către alte 27 de asociaţii (sportive, culturale şi de tineret) au fost de 200 000 de lei, finanţări prin Centrul Cultural GM Zamfirescu. O sumă nici măcar dublă faţă de cea primită de o singură asociaţie, asociaţia Stea, ca organizatoare a evenimentului electoral Ziua Familiei.

Prezint mai jos extrase din hotărârile CLM de finanţare a Asociaţiei Stea şi fotografii de la evenimentul Ziua Familiei 2016, toate preluate din presă.

Anul 2015: Asociaţia Stea primeşte 42 000 lei de la bugetul local.

HCL 25/2015-02

“Art.24. Se aprobă alocarea sumei de 42.000 lei pentru anul 2015, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru cofinanţarea proiectului „Parteneriat intersectorial – baza serviciilor sociale de calitate” aprobată prin H.C.L. nr. 179/2013 şi a serviciilor sociale oferite în cadrul centrului de zi.

Anul 2016, an electoral: Asociaţia Stea primeşte o sumă triplă de la bugetul local.

HCL 28/2016-02

“Art.23. (1) Se aprobă alocarea sumei de 95.000 lei pentru anul 2016, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru asigurarea serviciilor sociale oferite în cadrul centrului de zi.(2) Se aprobă alocarea sumei de 16.700 lei pentru anul 2016, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru cofinanţarea proiectului „Parteneriat intersectorial – baza serviciilor sociale de calitate” aprobată prin H.C.L. nr. 179/2013 .”

Adrian COZMA

Postare ( Sablon)

5 comentarii

1. bravo! adriane! descopera-i si arata-ne si noua cum e primarul existent al orasului! ar trebui sa fie cu toti la fel, nu sa ia utilajele a treia zi dupa alegeri si sa nu mai vrea sa continue trotuarul inceput! nefinalizat!!!
    schimbam statiile de autobuz pe lucian Blaga!? le punem, le schimbam! e timpul sa schimbam si edilul orasului! vreau un primar pentru oras, nu pentru anumiti consilieri!!!!!

2. Alooooo D li Scoica!!!Nu se ingrase porcul in ajunul craciunului!!!!!Ai furat destul!!! Date deoparte sa vina U D M R ul ca ei o sa castige alegerile!!!Si nici un Roman nu a vrut asta dar asta este adevarul!!!La P S D 2 candidati???…strigator la cer ce flamand esti!!!! Sper ca D N A ul o sa si faca datoria dupa alegeri!!!