Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Conducerea Colegiului Tehnic “Ion I.C. Brătianu” nu se teme de comasări

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conducerea Lic CFRMiercuri, 3 iunie 2015, conducerea Colegiului Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii “Ion I.C. Brătianu” Satu Mare ne-a făcut cunoscut că a încheiat un contract cu un operator economic producător de echipamente electrice din municipiul Satu Mare.

La sediul colegiului, am stat de vorbă cu directoarea Daniela Mariţa şi cu directorul adjunct Valeriu Neagu. Cei doi directori au acordat un interviu pentru buletinul de ştiri al postului de televiziune Informaţia TV.

 

Colegiu selectat pentru pregătirea elevilor

 

Aşa cum ne-a explicat mai detaliat Daniela Mariţa, directoarea instituţiei, firma sătmăreană a analizat situaţia tuturor liceelor tehnologice din oraş. Dintre toate colegiile şi liceele tehnologice din municipiu, a găsit oportun să încheie un contract de colaborare cu Colegiului Tehnic “Ion I.C. Brătianu”. În baza acestui contract, firma va dota trei laboratoare ale colegiului cu echipamentele necesare pregătirii profesionale ale elevilor în meseriile de tehnicieni mecatronişti şi operatori maşini de prelucrare cu comandă numerică.

 

Perspective de angajare

 

Interlocutoarea a mai adăugat că elevii colegiului urmează a efectua practica în producţie la sediul acelei firme. Ulterior, absolvenţii vor avea şansa să se angajeze la firmă întrucât va avea o ofertă de circa 600 de posturi de specialişti, care deocamdată lipsesc în judeţul nostru.

Peste puţin timp, cei doi parteneri – firma sătmăreană şi Colegiului Tehnic “Ion I.C. Brătianu” -, urmează să susţină o conferinţă de presă comună, în care vor furniza mai multe detalii despre strategia care urmează a fi adoptată.

 

Colegiul nu va fuziona, rămâne de sine stătător

 

Cu câteva zile în urmă, Informaţia zilei a publicat un articol pornind de la discuţiile care au loc între directorii de şcoli din oraş şi se referea la la o presupusă fuziune (sau comasare) între unele licee tehnice. Atât directoarea Daniela Mariţa, cât şi directorul adjunct Valeriu Neagu au infirmat această posibilitate, colegiul având în prezent circa 700 de elevi. De altfel şi inspectorul şcolar general Claudiu Mondici ne-a spus, în articolul la care ne referim, “ că planul de şcolarizare pe anul viitor a fost aprobat, e bătut în cuie. Alte modificări ar putea interveni abia în ianuarie anul viitor”.

Cu toate acestea, comasarea de şcoli este o practică putem spune curentă pe parcursul ultimilor 6-7 ani şi se datorează scăderii populaţiei şcolare cu circa 1.000 de copii la nivelul judeţului. Acest număr echivalează cu circa 30 de clase.

Pe de altă parte, interlocutorii au fost de acord că învăţământul profesional ar trebui modernizat prin organizarea de campusuri sau centre de efectuare a practicii, unde să fie concentrate toate dotările pentru un anumit profil. Numai că această operaţiune necesită investiţii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Numai in Romania poti sa fi si pensionar si director de scoală.Acest Neagu este director cu toate ca este pensionar,conform legii,poate sa predea la clasa,dar fără sa ocupe functie de conducere.Nene Mondici,se aude?Nu cred ca se aude,dar atata timp cat tu ca general iesi din examen….ce sa mai asteptam de la tine?

Lasă un răspuns