Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Conducerea ISU ne da detalii despre Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In Maramures, SMURD va functiona din 16 decembrie

[slideshow id=1726]

Din 16 decembrie, in judetul nostru va functiona Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare. Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Gheorghe Pop de Basesti” Maramures face unele precizari in ceea ce priveste functionarea acestui serviciu.

Dupa cum sustine colonel Petru Dican, inspector sef ISU Maramures, primul lucru pe care lumea trebuie sa il cunoasca este ceea ce inseamna acest serviciu. Interventiile la care este solicitat SMURD include toate urgentele care pun viata unei persoane sau a mai multor persoane in pericol imediat, accidentele rutiere cu victime incarcerate sau neincarcerate, exploziile, accidentele de munca cum ar fi caderea de la inaltime sau electrocutarea, starile de inconstienta ce includ si stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute, prabusiri de aeronave, persoane inecate sau aflate in pericol de inec, surpari de teren cu persoane surprinse de surpare, prabusiri de cladiri, autovehicule lovite pe calea ferata, accidente montane cu victime, accidente navale, avarii si accidente industriale, incendii.

Echipajul este in legatura telefonica permanenta cu dispeceratul ISU

“Situatiile de urgenta se semnaleaza prin intermediul 112. Modul in care se preia si se gestioneaza un apel de urgenta primit la 112 incepe din momentul in care operatorul STS preia apelul si il directioneaza catre dispeceratul ISU si Serviciul de Ambulanta. In baza unui protocol incheiat intre cele doua institutii se hotaraste ce echipaj medical trebuie sa intervina. Odata declansata alarma, in maximum 45 de secunde echipajul porneste catre interventie. Daca echipajul de prim ajutor are nevoie de sprijin in exercitarea atributiilor, echipajul de terapie intensiva mobila si cel al ambulantei pot sa intervina. Echipajul desemnat sa preia urgentele este in legatura telefonica permanenta cu dispeceratul ISU si coordonatorii desemnati pe tot timpul deplasarii la eveniment, in timpul si chiar dupa solutionarea cazului”, a precizat colonel Petru Dican.

Asa dupa cum bine stim, in timpul situatiei de urgenta se poate solicita interventia aeriana. Acest lucru se va face tot prin 112 atat pentru pacientii traumatizati, cat si pentru cei netraumatizati, in cazul in care nu se poate asigura transportul pe cale terestra sau cand timpul de transfer pe cale terestra este mai mare, iar starea pacientului nu permite acest lucru.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns