Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Constantin Voicu: Lumea începe să se ferească de şcolile proaste

Directorul înmânând premii celor mai performanţi elevi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Directorul înmânând premii celor mai performanţi elevi
Înmânând premii celor mai performanţi elevi

Şcoala Gimnazială Grigore Moisil Satu Mare este cea mai căutată instituţie de învăţământ din municipiu datorită performanţelor obţinute an de an de elevii de aici.

După cum ne spune directorul dr. Constantin Voicu, dintre absolvenţii claselor a VIII-a (trei clase) 49 au intrat la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Ca pondere, ei reprezintă 25% din numărul elevilor din clasele a IX-a de la acest colegiu.

 

Elevi performanţi

 

”Promoţia 2012-2013 a Şcolii Gimnaziale Grigore Moisil Satu Mare este una de excepţie în istoria instituţiei, ne-a spus directorul Constantin Voicu. Dintre cei 73 de elevi de clasa a VIII-a, la evaluarea naţională la limba română, 12 elevi au luat nota 10, iar 35 note între 9 şi 9,99. La matematică, 24 au note de 10, iar 27 note cuprinse între 9 şi 9,99 şi doar 4 au note sub 5.

Doar doi au avut medii sub 5 la evaluarea naţională. Pe de altă parte, între mediile de absolvire a clasei a VIII-a şi mediile de la evaluarea naţională diferenţele sunt nesemnificative, spre deosebire de alte şcoli, unde diferenţele sunt de până la 5-6 puncte.

Dar să menţionăm şi numele celor cu medii de 10 la examenele de evaluare naţională. Este vorba de Berci Sara Eunicia, Gazda Alexandra, Ghebouli Sara, Iagher Oana Alina Talida, Pop Livia, Vădan Antoniu, Mihai Marcian David, Pădurean Patricia Laura, Chisluca Miruna Ioana.

Rezultate bune au obţinut elevii de la această şcoală şi la concursuri şi olimpiade şcolare. Astfel, nouă elevi au participat la olimpiade naţionale, dintre care Mihai Marcian s-a clasat pe locul III la fizică (profesor coordonator: Aurelian Iliescu). De asemenea, nu mai puţin de 29 de elevi au fost premiaţi la olimpiade organizate la nivel de judeţ. Dintre aceştia, Mihai Marcian s-a clasat pe locul I. Pe locul II figurează: Dan Daria Ştefania, Simion Amalia, Iagher Oana, Hepcal Gabriela şi Sabău Francisca, iar pe locul III: Arteni Dan, Butur Mark, Erdei Alexandra şi Mihai Miriam. Alţi 28 au primit menţiuni. Şi la faza judeţeană a unor concursuri şcolare au fost premiaţi 6 elevi.

 

Extinderea numărului de clase

 

Directorul ne-a spus că s-au constituit mai mult cu două clase pregătitoare în comparaţie cu anul trecut. În afară de cele două clase, el plănuieşte să transforme şi sala profesorală în sală de clasă. La întrebarea noastră dacă nu cumva recurge la această extindere datorită presiunii părinţilor, interlocutorul a confirmat că sunt numeroase solicitări de înmatriculare a elevilor la această instituţie. Am mai aflat că sunt insistenţe şi în ceea ce priveşte alegerea unor învăţătoare cu bună reputaţie. ”Lumea începe să se ferească de şcolile proaste”, a fost concluzia directorului Constantin Voicu. Tot el ne-a spus că circa 60-70% dintre copii provin din medii educate din afara circumscripţiei la care este arondată şcoala. Aşa se explică şi performanţele obţinute de un număr atât de însemnat de elevi, la care se adaugă, desigur, eforturile dascălilor. ”Avem un an care ne susţine munca şi calitatea corpului profesoral”, este opinia directorului.

 

Surse de autofinanţare

 

Potrivit directorului, şcoala are ca surse proprii de finanţare un chioşc (care aduce venituri substanţiale) şi o sală de sport, închiriată pentru aerobic şi meciuri de baschet. Aceste activităţi nu provoacă deteriorarea sălii, astfel că nu presupun costuri de întreţinere. În schimb, din banii adunaţi, la care se adaugă şi contribuţia Asociaţiei Părinţilor, şcoala şi-a permis să facă unele dotări precum achiziţionarea de table smart. Profesorii consideră că în acest fel lecţiile devin mult mai atractive.

E adevărat că majoritatea părinţilor care au copii la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil sunt înstăriţi. Unii îşi poartă cu maşina odraslele la şcoală. Aşa stând lucrurile, nu e un efort prea mare pentru ca ei să contribuie cu bani care să asigure confortul copiilor lor la şcoală.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

16 comentarii

  1. A ajuns director, conjuctural nu pentru merite deosebite ( prieten cu Viman). Sa-i fie rusine fiindca desconsidera alti colegi directori, profesori, nu este o valoare, decat un pupincurist , EXEMPLU TIPIC DE LINGAU, nu poate el emite enunturi despre valori. Sa-i fie rusine. ATENTIE ISJ de ce nu-l trimite-ti la catedra, cred ca, a cam uitat sa mai predea.

  2. este adevarat ce spune directorul voicu, scolile slabe din cartiere isi pierd elevii.
    de exemplu multi dintre copii din zona scolilor goga si creanga se inscriu sau se transfera mai tarziu la scoala lucian blaga, unde se mentine disciplina. niciun parinte nu-si va inscrie copilul la o scoala care nu are ferestre termopan sau muzica urla pe coridor in fiecare pauza.
    ce nu a spus directorul voicu este faptul ca multi elevi din clasele O si I-a de la moisil se transfera la brancoveanu din cauza sicanelor la care sunt supusi de elevii din cls. VII si a VIII-a.

  3. “Lumea începe să se ferească de şcolile proaste!”-citez . Puneti talpa pe podea d-le director!!! Nu se spune asa ceva! Aveti impresia falsa ca Sc. pe care o conduceti este vreo universitate? Nu. Este o scoala generala ca oricare alta si in care elevii ar trebui sa o absolve cu cunostinte de cultura generala, nu doar cu discipline ca matematica facuta excesiv (numai din culegeri) in detrimentul altora (geografie, stiinte, istorie, etc) discipline de cultura generala. Elevii unei scoli de prestigiu trebuie sa aiba timp si pentru a lectura povesti, sa stie ce este cheia sol si portativul!Nu apreciez expresia citata la inceputul comentariului! cu stima

  4. Domnule Voicu, cine promoveaza unele Doamne invatatoare? clase cu fite… de ce in fiecare promotie este cate o singura invatatoare cu 32-33 de elevii ,iar in celelalte 2 clase cate 17-18?cum poate doamna ICA DONCA, LIA STAN…sa se ocupe de 33 de elevi iar altele nu? nu ,nu pt ca nu ar fi capabile ,ci pt ca asa e politica scolii!unele VIP-uri,altele…..nu e corect.de ce e batalia pe clasa d. donca, anul acesta?ptr.ca asa vreti dv, nu va ganditi ca celelalte inv. se simt frustrate?de ce nu au curaj sa va spuna?….meditati…

  5. Chioșcul îi aduce venituri pentru ca la Moisil elevii de fițe ce frecventează instituția cheltuie pe zi leafa unui profesor pe luna, în timp ce colegii lor de la tara nu au bani nici sa își ia un caiet. Asa ca mai lasă lauda domnule director.

Lasă un răspuns