Image 1
Image 2

EDUCAȚIE PRIN JOACĂ

Copiii din Sătmărel sunt învățați cum să lucreze în gospodărie și în grădină

Copiii din Sătmărel lucrează, luna aceasta, la dezvoltarea abilităților de viață și la a-și forma noi obiceiuri sănătoase. Din păcate, nu au avut posibilitatea să le învețe în cadrul familiei, însă nu este târziu niciodată.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Copiii din Sătmărel lucrează, luna aceasta, la dezvoltarea abilităților de viață și la a-și forma noi obiceiuri sănătoase. Din păcate, nu au avut posibilitatea să le învețe în cadrul familiei, însă nu este târziu niciodată.

 

Chiar dacă pare de neconceput, unii copii de vârstă școlară, născuți în familiile din mediile defavorizate nu știu nici măcar data în care s-au născut, sau ce vârstă au.

 

Asociația Stea și Direcția de Asistență Socială Satu Mare și-au dat mâna, în cadrul unui proiect, în care institutia aflată în subordinea Primăriei Satu Mare se ocupă de educația parentală, iar ONG-ul se ocupă să-i pregătească pe cei mici de școală.

 

Sunt vizate în special acele abilități ale copiilor care nu au fost până acum dezvoltate, neavând un mediu propice pentru acest lucru.

 

 

Tema activităților din această lună este centrată în jurul dezvoltării de rutine sănătoase, planificarea timpului și organizarea unui program în mod eficient, dar și educație în direcția păstrării unei stări bune de sănătate.

 

 

Datorită acestor activități derulate de organizația non-guvernamentală, copiii vor învăța cum să-și construiască un program echilibrat și în armonie cu ciclurile naturii.

 

Ei înțeleg astfel că unele activități care pot fi desfășurate în propriile gospodării sunt mai potrivite a fi făcute vara sau toamna, decât în iarnă. Este vorba despre munci prin care se intervine la modificarea spațiului de locuit, activități în grădină sau la câmp.

 

 

Aceste activități de educație pentru sănătate sunt realizate astfel încât să se lucreze pe două paliere: atât copiii cât și părinții să poată să evolueze împreună, dar dezvoltarea acestora să fie realizată în conformitate cu nevoile și vârstele fiecăruia.

 

 

Copiii învață, de cele mai multe ori, prin joacă. De fapt, este cea mai bună modalitate de a implementa noi idei celor mici, deoarece sunt mult mai receptivi.

 

De asemenea, creativitatea presupune o viteză mult mai mare de a-i determina să învețe, ușurând mult munca asistenților sociali. Astfel, sunt folosite tehnici de lucru care prespun utilizarea culorilor prin desen și pictură, iar cei mici sunt de -a dreptul încântați.