Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cremeș tradițional în blat de foietaj

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

două blaturi de foietaj, fie preparate acasă, fie cumpărate gata, de la magazin. Pentru cremă: 5 pachete de budincă de vanilie, sau eventual de frișcă, 2 litri de lapte, 20 de linguri de zahăr, 4 plicuri de zahăr vanilat, sau esență de vanilie după gust, 4 ouă.

Mod de preparare:

Se prepară cele două blaturi de foietaj după rețeta clasică, fie cu grăsime de porc, fie cu unt, cum vă place mai mult. Însă, având în vedere că gospodinele din zilele noastre dispun de prea puțin timp, ca blat pentru cremeș se poate folosi cu succes și foietaj gata preparat, cumpărat de la magazin. Dintr-un carton înfășurat în folie de aluminiu se face o ramă, în care se așează un blat. Dacă ați luat blat gata preparat, cutia acestuia va fi tocmai potrivită. Budinca se amestecă cu 15 linguri de zahăr și se fierbe în cei 2 l de lapte, iar când a căpătat consistența dorită, se ia de pe foc și se amestecă cu gălbenușurile, separate în prealabil de albușuri. Albușurile, cu zahărul rămas și cu zahărul vanilat se bat spumă tare, la care se adaugă budinca, înainte ca aceasta să se prindă. Se amestecă încet, cu mare grijă. Se toarnă în ramă, peste primul blat, se acoperă cu celălalt, se apasă în mod egal cu o greutate de circa 1 kg și se lasă la frigider până a doua zi. Ziua următoare se presară cu zahăr pudră, se ia rama și se taie în formă de pătrate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână

Pulpe de pui cu dovleac și smântână

Această rețetă combină pieptul sau pulpele de pui suculente cu dulceața dovleacului copt, îmbogățită cu smântână cremoasă și aromatizată cu mărar proaspăt. Este un fel de mâncare perfect pentru zilele răcoroase de toamnă.