Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Crescatorii de ovine si caprine sunt controlati de specialistii agricoli

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In judet s-au depus 45.400 de cereri prin care se solicita Plata Nationala Directa Complementara

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) efectueaza controlul administrativ pentru toate cele 45.400 de cereri depuse de crescatorii de ovine/caprine si un control la fata locului, respectiv supracontrol, pentru aproape 6.000 de exploatatii pentru care s-a solicitat Plata Nationala Directa Complementara (CNDP).

Crescatorii de ovine din Maramures au incheiat etapa de depunere a cererilor pentru platile complementare (circa 49 de lei/cap de ovina). Dupa cum ne-a informat inginerul Ioan Branzei, din cadrul APIA Maramures, in judet s-au inregistrat 1.065  de cereri. Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine si caprine, producatorul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, efectivul din exploatatie trebuie sa fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, varsta acestora fiind de cel putin un an pana la data de 31 martie. Efectivul pentru care se solicita prima trebuie sa fie identificat si inregistrat in Registrul national al exploatatiilor la data depunerii cererii si trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, in perioada 1 iunie-31 august.

Disparitia animalului trebuie anuntata in 10 zile

Este important de mentionat ca, incepand cu acest an, daca in urma verificarilor se constata diferente intre numarul animalelor solicitat la plata si numarul animalelor eligibile, se aplica reduceri sau excluderi de la plata. Astfel, in cadrul controlului administrativ, APIA verifica daca informatiile din cererile depuse de crescatorii de ovine/caprine sunt in concordanta cu inregistrarile din Registrul National al Exploatatiilor (RNE) al ANSVSA. Totodata, in cadrul controlului la fata locului, se verifica existenta efectivului pentru care se solicita prima, precum si corespondenta dintre efectivul animalelor inscris in cerere si cel real din exploatatie (numere de identificare), in vederea stabilirii efectivului eligibil pentru prima (dupa validare in RNE). In cazul unor circumstante naturale, cum ar fi decesul animalelor, solicitantii trebuie sa informeze, in scris, Centrele Judetene APIA, in termen de 10 zile lucatorare de la constatarea oricarei reduceri a numarului de animale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns