Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Creşte exportul de carne de porc

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    După ridicarea restricţiilor privind livrarea către abatoare a porcilor proveniţi din gospodăriile populaţiei, situaţia cărnii pe piaţă s-a îmbunătăţit. Creşterea ofertei s-a regăsit inclusiv în balanţa exporturilor, activitate care a cunoscut o creştere în primele şase luni din anul 2012.

Se menţine însă ridicat nivelul achiziţiei de purcei din ţări precum Germania şi Franţa de către fermele specializate din România. Un purcel de 25-30 de kilograme adus din Germania costă aproximativ 70 de euro plus TVA.

Potrivit publicaţiei Recolta.eu (…)”În primele şase luni ale acestui an, România a exportat cu 38% mai multă carne de porc faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 6.548 de tone, faţă de 4.742 de tone. Ca valoare, exportul de carne de porc s-a ridicat la 9,9 milioane euro, comparativ cu 8 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut(…)

Exporturile româneşti de produse agroalimentare au crescut în primele şase luni cu 23,4%, la 1,75 miliarde euro, în timp ce importurile au crescut cu 0,9%, la 2,15 miliarde euro. În primele şase luni din 2011, exporturile româneşti de produse agroalimentare erau în valoare de 1,4 miliarde euro, în timp ce importurile însumau 2,13 miliarde euro”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns