Image 1
Image 2

NEREGURI ȘI ABUZURI

Cum a încercat ISJ Gorj să nedreptățească un cadru didactic

Profesorul de filosofie Alin Negomireanu predă filosofie la liceu și educație socială la gimnaziu, este de 17 ani în învățământul preuniversitar și de 5 luni vrea să ajungă într-o audiență la ministrul Educației, Ligia Deca.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fără succes, însă. Într-o scrisoare deschisă trimisă și redacției Alin Negomireanu solicită din nou o audiență demnitarului care conduce Ministerul Educației și acuză mai multe nereguli și abuzuri ale Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Cadrul didactic arată cu documente cum Inspectoratul Școlar Județean Gorj, prin inspectorii care au semnat deciziile în cazul său, a încălcat metodologia de mobilitate și calendarul din ordinul de ministru 6218/2022.

 

 

Concret, profesorul Negomireanu arată că s-a înscris la etapa de pretransfer cu toată documentația legală și în perioada cuprinsă în calendar pentru această mobilitate – 22-27 februarie 2023. Acesta ar fi vrut să aplice pentru 6 ore de Educație socială-Gândire critică la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu Jiu, pentru care împlinea toate cerințele impuse de regulamentele specifice, inclusiv inspecția la clasă. Dar în ședința publică de la ISJ Gorj, din 21 aprilie 2023, orele au fost date de comisia de mobilitate unei alte profesoare – Cochina Carmen Violeta – sub pretextul că ar avea prioritate în exprimarea opțiunilor deoarece se află în situația de completare nesoluționată a normei didactice.

 

 

Profesorul a verificat în acel moment site-ul ISJ Gorj, iar la data de 21 aprilie 2023, la rubrica „Resurse Umane” acesta a constatat că profesoara care primise cele 6 ore pe care Negomireanu le viza, Cochină Carmen Violeta, de fapt nu și-a depus dosar pentru completarea normei didactice în etapa prevazută de Calendarul mobilității cadrelor didactice 2022-2023. În plus, Cochină Carmen Violeta era profesoară de Limba Franceză la Școala Gimnazială Nr 2 Motru, conform aceluiași inspectorat școlar. Aceeași persoană ar fi predat și Istorie la Școala din Novaci, conform datelor Ministerului Educației, iar specializările sale erau, în 2020 pentru Limba și literatura Română, Limba Franceză și Istorie, conform site-ului Titularizare 2020.

 

 

Inspectoratul Școlar a acordat orele respectivei profesoare, chiar dacă aceasta nu le ceruse oficial, în termenul impus de legislație, prin depunerea dosarului pentru respectiva etapă de mobilitate. Alin Negomireanu a contestat decizia, iar răspunsul primit de la Inspectoratul Școlar Gorj a fost că nu are dreptate.

 

BUGET

Salariile profesorilor vor crește din 2024 anunță Ciolacu

Bugetul Ministerului Educației va fi „cu 4 în față“, spune premierul Marcel Ciolacu. Acesta a declarat la un eveniment organizat de Antena3, luni, că în opinia sa „cred că ajungem cu execuția la sfârșitul anului în jur de 6%“ pentru toată componenta de Învățământ.