Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cum se poate calcula alcoolemia din sânge?

Filtru de politie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Filtru de politie
Filtru de politie

La fiecare oră se elimină 0,15 grame la mie de alcool

Premierul a anunţat că a discutat cu ministrul de Interne să aducă mai multe modificări la Codul rutier astfel încât ”cei care vor merge la nunţi vor putea să bea un pahar de vin sau un pahar de bere fără să fie sancţionaţi”.

Victor Ponta a invocat regulile europene pe care spune că le-a aplicat în ceea ce priveşte consumul de alcool.

Teoretic, orice conducător auto poate să-şi calculeze singur cât poate bea şi când trebuie să se oprească pentru ca peste un anumit timp să nu aibă emoţii la întâlnirea cu poliţiştii.

 

Formula alcoolemiei

 

Potrivit unor studii există o formulă prin care îţi poţi determina alcoolemia în sânge, în funcţie de cantitatea de băutură consumată şi de greutatea corporală.

Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut. De exemplu, un bărbat de 70 de kilograme care a băut două jumatăţi de bere va avea o alcoolemie de 0,57 grame la mie. Pe fiecare sticlă de băutură alcoolică este înscrisă cantitatea de alcool pur la suta de mililitri, în cazul berii aceasta fiind, în medie, de 5 grame/100ml.

Astfel, consumul unui litru de bere este echivalent cu ingerarea a 50 grame alcool pur. Această valoare înmulţită cu coeficientul de 0,8, iar rezultatul împărţit la 70 (kg), dă ca rezultat o alcoolemie de 0,57 grame la mie. Aceasta este însă valoarea maximă a alcoolemiei care poate fi atinsă la un moment dat după ce s-au băut două beri. Când se atinge însă această valoare, este mai greu de stabilit.

Mai multe în ediția tipărită disponibilă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament pdf).  

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

Lasă un răspuns