Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dan Voiculescu acuză procurorul de caz că a intimidat martorii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Curtea de Apel Bucureşti judecă, luni, dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu şi celelalte persoane acuzate în această cauză urmând să fie audiaţi.

UPDATE 15.30 Dan Voiculescu a declarat luni, după ce a fost audiat la CAB, că în prezent el nu mai este nici măcar oligarh, ci este doar pensionar, precizând că beneficiar real al unor societăţi este cel care stă în spatele cuiva, iar el nu a fost niciodată în spatele nimănui, ci a fost “întotdeauna în faţă””.

UPDATE 13:08 Voiculescu: Ştiu învinuirile, dar nu le recunosc; procurorul de caz a intimidat martorii

Dan Voiculescu a arătat luni, în declaraţia dată la instanţă, că ştie ce învinuiri îi sunt aduse în dosarul ICA, dar nu le recunoaşte, susţinând că procurorul de caz a intimidat martorii, că s-a stabilit un prejudiciu fals şi că au dispărut 40 dintre volumele de material probatoriu.

Completul de la Curtea de Apel Bucureşti format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea îi audiază pe inculpaţii din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), relatează Mediafax.

Dan Voiculescu a arătat, în declaraţia dată în faţa instanţei, că îşi menţine toate afirmaţiile anterioare şi că nu recunoaşte învinuirile care îi sunt aduse de procurorii anticorupţie.

“Pentru acurateţe, îmi menţin toate afirmaţiile anterioare. Învinuirile le ştiu, dar nu le recunosc. La ancheta penală desfăşurată de DNA, care a durat peste un an, nu am fost niciodată chemat să dau o declaraţie. Uitându-mă pe acte am observat că eu eram inculpat încă din 11 iunie 2007, pentru că există declaraţia unui martor, iar numele lui Voiculescu Dan apare ca inculpat. Nu este normal ca la o anchetă penală un inculpat să nu fie chemat să fie audiat”, a spus Voiculescu.

Judecătoarea Camelia Bogdan i-a spus că acestea sunt lucruri care au legătură cu ancheta, nu cu judecarea dosarului şi i-a cerut să vorbească despre acuzaţiile care îi sunt aduse.

“Declaraţia este a dumneavoastră sau a mea? Am trecut deja la întrebări. Suntem la faza de declaţie sau de întrebări?”, a continuat Voiculescu.

El a adăugat că la dosarul ICA nu există probe materiale care să ateste vinovăţia sa, arătând totodată că procurorul de caz intimida martorii şi le spunea că “Voiculescu trebuie găsit vinovat”.

Dan Voiculescu a mai spus că în dosar a fost stabilit un prejudiciu fals şi, mai mult, că au dispărut 40 dintre volumele de material probatoriu. “Spălarea de bani nu are nicio legătură cu acţiunile mele”, a arătat Voiculescu.

Dan Voiculescu a mai spus că depune la dosar o definiţie referitoare la spălara banilor.

“Am fost acuzat de două infracţiuni. Eu am cerut să fiu judecat pentru ambele. În sentinţa de la Tribunalul Bucureşti se vorbeşte doar despre o acuzaţie, spălarea de bani. Se merge pe ideea că s-a prescris. Eu vreau să se stabilească dacă sunt vinovat sau nu. E dreptul meu să cer asta”, a mai arătat Voiculescu.

Înainte de audierea inculpaţilor, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut ca dosarul ICA să fie trimis pentru repartizare aleatorie unui alt complet, motivând că cei doi magistraţi din această cauză au fost desemnaţi în 26 iunie, când aceştia erau încă judecători la Tribunalul Bucureşti.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a precizat că la 26 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis noii membri ai acestui complet, deşi aceştia erau atunci judecători la Tribunalul Bucureşti şi au venit la CAB din 1 iulie, când au şi început judecarea dosarului ICA.
Mateuţ a invocat un incident procedural referitor la compunerea completului de judecată, arătând că s-au încălcat flagrant dispoziţiile de organizare interioară şi judiciară.

“Nu există nicio raţiune a unei asemenea derogări din dorinţa de a se respecta principiul continuităţii completului de judecată. (…) Ambii membri s-au găsit în imposibilitatea continuării judecăţii”, a arătat avocatul.

Cererea a fost susţinută şi de ceilalţi avocaţi din dosar, în final fiind respinsă de instanţă, care a trecut la audierea inculpaţilor.

Dan Voiculescu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti cu cinci minute înainte de ora stabilită pentru începerea şedinţei de judecată din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), după ce anterior a fost la Poliţia Ilfov, unde trebuie să se prezinte conform obligaţiilor stabilite prin măsura controlului judiciar, luată în cazul său în dosarul în care este cercetat pentru şantaj.

Întrebat de jurnalişti ce se aşteaptă să se întâmple la termenul de luni, Voiculescu a refuzat să facă declaraţii. Voiculescu le-a spus jurnaliştilor că nu va răspunde la întrebările tendenţioase.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns