Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dictionarul geologilor maramureseni va fi lansat vineri in Bucuresti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Volumul cuprinde detalii despre peste 1.000 de personalitati care au avut tangenta cu bazinul minier Maramures

[slideshow id=2164]

Vineri, incepand cu ora 11, la Facultatea de Geologie si Geofizica din Capitala va avea loc lansarea volumului “Dictionarul geologilor care au lucrat in Baia Mare si zonele adiacente”, aparut la sfarsitul anului trecut la Editura Risoprint din Cluj Napoca. Volumul a fost lansat pe 21 decembrie la Muzeul de Mineralogie Baia Mare.

Geologul Marinel Kovacs, profesor de specialitate la Universitatea de Nord, unul dintre coordonatorii lucrarii, a declarat ca este vorba despre o lucrare unicat la nivelul Romaniei. Volumul are 430 de pagini si cuprinde detalii despre peste 1.000 de personalitati din tara si strainatate care au avut intr-un fel tangenta cu bazinul minier Maramures. Printre acestea se afla fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, dar si Gelu Voican Voiculescu, cunoscutul revolutionar.

Profesorul Oscar Edelstein a avut un aport deosebit

In drum spre Bucuresti, Marinel Kovacs ne-a declarat: “Este un eveniment deosebit in viata geologilor care au activat mai mult sau mai putin de-a lungul anilor in Maramures. Lansarea de la Facultatea de Geologie va fi onorata de prezenta unor distinsi academicieni romani, cadre universitare, personalitati de marca din domeniu. Am lucrat la acest dictionar impreuna cu profesorul Oscar Edelstein vreme de cativa ani. Am coordonat un colectiv care a avut serios de lucru. Abia ce l-am lansat si deja ne gandim la o reeditare a volumului. Vom veni cu date suplimentare despre cei cuprinsi in aceasta editie, dar si cu nume noi, pentru care nu am avut toate detaliile necesare trecerii lor in lucrare. Avem deja o baza noua de informatii pe care o actualizam permanent. Lansarea oficiala a volumului va crea o emulatie in randul celor vizati si cu siguranta multi dintre ei ne vor oferi date mult mai complete despre viata si activitatea lor”. Volumul, dar si altele de acest gen, ne aduc o unda de nostalgie daca ne gandim ca mineritul maramuresean incepe sa se regaseasca doar in paginile lucrarilor de specialitate, dupa ce a disparut definitiv din peisajul economic al judetului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns