Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Din anul 2015 o să crească numărul persoanelor juridice plătitorilor de taxe

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

La sfârşitul lunii septembrie, în România erau înregistrate 95.887 de companii sau alte forme juridice de înregistrare a fermierilor la Registrul Comerţului. Majoritatea 18.169 sunt înregistrate ca persoană fizică Autorizată – PFA. Obiectul de activitate al acestora este creşterea animalelor, altele decât bovine, oi, capre şi cai. Cele mai puţine înregistrări – 1.810 apar ca întreprinderi familiale.

Numărul o să crească sigur din 2015 când fermierii care vor primi subvenţii de peste 5.000 de euro au obligaţia de a se înregistra ca Persoana Fizică Autorizată (PFA).

Cele mai multe societăţi cu răspunere limitată au ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (6.606), fiind urmate de fermele mixte (1.351) şi cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor (1.323).

Din cele 16.516 de întreprinderi individuale, 3.330 au ca obiect de activitate cultivarea cerealelor combinată cu creşterea animalelor, creşterea altor animale – 3.322, cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor – 2.165 de unităţi.

Fiecare tip de societate sau formă de înregistrare are avantaje şi dezavantaje. Fiecare fermier trebuie să aleagă forma cea mai convenabilă specificului activităţii pe care o desfăşoară, indiferent că devine persoană fizică autorizată, societate cu răspundere limitată, întreprindere individuală.

Amănunte privind avantajele şi dezavantajele fiecărei formule menţionate mai sus veţi găsi în publicaţia Recolta.eu.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns