Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Europarlamentarul Ovidiu Silaghi: “DNA recunoaşte că a lucrat ilegal”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

ovidiu-silaghi-bogdan-stamatinUpdate: Europarlamentarul PNL Ovidiu Silaghi spune, legat de cererea de ridicare a imunităţii sale, că ia acest demers “ca fiind şi o recunoaştere clară a caracterului vădit ilegal al demersurilor întreprinse până acum”, de DNA prin începerea anchetei şi de Preşedinţie prin “emiterea nelegală a autorizării”.

“Observ că DNA înţelege să intre în legalitate potrivit principiului mai bine mai târziu decât niciodată. Precizez faptul că, în cauza pentru care se cere abia acum de la Parlamentul European ridicarea imunităţii mele, au fost efectuate acte de urmărire penală de mai bine de trei luni (4 septembrie 2013). Iau acest demers ca fiind şi o recunoaştere clară a caracterului vădit ilegal al demersurilor întreprinse până acum, atât de către DNA prin începerea acestei anchete, cât şi de către Preşedinţia României prin emiterea nelegală a autorizării pentru aceste demersuri ale DNA. Atrag atenţia mass-media asupra acestor derapaje de la legalitate care sunt mai degrabă de natură să servească scopurilor politice şi nu celor legitime pentru care ar trebui să fie făcute. Reiterez şi aspectele susţinute anterior cu privire la nevinovăţia mea şi la şirul de coincidenţe care poate trimite cu gândul la o veritabilă vendetă politică declanşată împotriva mea prin utilizarea unor instituţii ale statului cum ar fi DNA şi ANI, aspect care ar trebui să dea de gândit oricărui cetăţean responsabil”, susţine Ovidiu Silaghi, într-un comunicat transmis miercuri de PNL.

 

 

 

 

 

DNA cere Parlamentului European, prin intermediul Parchetului ICCJ, ridicarea imunităţii lui Ovidiu Silaghi, în vederea urmăririi penale a acestuia, pentru trafic de influenţă, în dosarul de corupţie al lui Nelu Iordache, fostul ministru al Transporturilor fiind acuzat că a cerut şi primit mită.

DNA cere Parlamentului European, prin intermediul Parchetului ICCJ, ridicarea imunităţii lui Ovidiu Silaghi, în vederea urmăririi penale a acestuia pentru trafic de influenţă, în dosarul de corupţie al lui Nelu Iordache, fostul ministru al Transporturilor fiind acuzat că a cerut şi primit mită.

Potrivit anchetatorilor, Silaghi a primit de la Nelu Iordache suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altora.

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

7 comentarii

  1. Acesti clovni si neamurile lor conduc satmarul .
    Oare cit de prosti trebuie sa fie satmarenii care iau ales si reales.
    Nu meritati sa stati la puscarie pe banii nostrii ci ar trebui sa fiti exilati pe o insula pustie,acolo sa va putrezeasca oasele.
    Nemernicilor.

  2. NUMAI INDRAZNESC MEDICII sa scrie un medicament mai scump,sa-ti completeze un formular ptr PET,CHIAR DACA AI CANCER SI BANI SUNT LA CASA DE ASIGURARI,CA I SE IMPUTA!!!!!
    TOT CEI NENOROCITI SA SUFERE?TOT CEI CARE AU LUCRAT PE BANI PUTINI SA NU POATA FACE NIMIC PENTRU BOLNAVI?
    CE SE INTAMPLA CU BANIII NECONSUMATI LA CASJ?

  3. Si -a implementat oamenii la conducerea spitalului si CAS -ului,era mai bine atunci?
    ORICUM ACUM E RAU!!!!!!!!!!!!!!!SA-TI FACI O OPERATIE CU UN APARAT MODERN DA VINCI TE COSTA 200 milioanelei!!!!!!!!!SA VANDA OMUL CASA?
    DUPA CE A PLATIT LA CAS ANUAL MII DE EURO!!!!SA AIBA CEI DE LA CAS CASE MARI SIMASINI LUXOASE?

  4. COMUNICAT

    În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12 şi 19 din Legea nr. 115/1999 şi ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curţii Constituţionale, doamna Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicitarea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării Parlamentului European pentru transmiterea unei opinii şi formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui SILAGHI OVIDIU IOAN, membru al Parlamentului European, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență în formă continuată, fapte comise în perioada în care avea calitatea de ministru al Transporturilor.

    Faptele cu care Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată constau în aceea că, în cursul anului 2012, SILAGHI OVIDIU IOAN, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, ca o companie de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu să deschidă noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa, în schimbul exercitării, de către ministru, a influenţei sale asupra unor funcționari din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) astfel încât C.N.A.D.N.R. S.A. să efectueze în termen plățile aferente contractelor încheiate cu SC Romstrade SRL și pentru continuarea derulării contractelor, în condițiile în care erau înregistrate întârzieri în execuţia lucrărilor. Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitată pentru susținerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului.
    Totodată, SILAGHI OVIDIU IOAN a primit de la acelaşi om de afaceri suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor decidente din cadrul CNADNR SA, în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

    Din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corectă şi completă a situaţiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmărire penală.

    Domnul SILAGHI OVIDIU IOAN a avut calitatea de deputat în Parlamentul României până la data de 3 septembrie 2013, iar în prezent este membru al Parlamentului European.

    Potrivit articolului 9 al Protocolului privind privilegiile şi imunităţile europene, membrii Parlamentului European beneficiază, pe teritoriul naţional, de imunităţile recunoscute membrilor Parlamentului propriei ţări.
    Având în vedere că imunitatea domnului SILAGHI OVIDIU IOAN derivă din calitatea acestuia de ministru, însă competenţa de a ridica această imunitate este atribuită camerei din care face parte, este necesară transmiterea unei solicitări către Parlamentul European pentru comunicarea unei opinii din care să rezulte dacă susnumitul beneficiază de art. 9 din Protocolul privind privilegiile şi imunităţile europene, iar în caz afirmativ să dispună ridicarea acestei imunităţi.

    BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns