Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Doar 42,66% dintre elevii sătmăreni au obţinut note peste 5 la simularea evaluării naţionale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La nivel de ţară, ponderea este de 46,97%

Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat, în perioada 5 – 7 martie 2018, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), în anul şcolar 2017-2018.

Vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a afişat statistica privind dispunerea pe tranşe de note la simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a,
din anul şcolar 2017-2018, în judeţ.

Rezultatele simulării pentru elevii din judeţ

Dacă ar susţine în acest moment examenul de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a, doar 42,66% dintre elevii sătmăreni ar promova, adică mai puţin de jumătate dintre candidaţi.
La nivel naţional, 46,97% dintre elevi au luat note de trecere. Cel mai mare procent de promovabilitate s-a consemnat în judeţul Cluj (60,2%) şi în Capitală (64,7%).
Iată şi rezultatele oficiale la simularea susţinută de elevii de clasa a VIII-a, rezultate comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare.
Astfel, la matematică, doar 27,21% dintre elevi, au obţinut nota de trecere, în timp ce la română, 51,07% au luat peste 5. La limba maghiară, proporţia este de 70,69%, iar la limba germană, 90%.
Au existat şi 16 note de 10, dintre care: nouă la română, patru la matematică şi trei la maghiară.
În ceea ce priveşte prezenţa, constatăm că 89,09% dintre cei înscrişi s-au prezentat la examene. Per total, au fost aşteptaţi să participe cei 3.089 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018. Cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat la limba maghiară (870 absenţi din cei 1.000 înscrişi).

Precizări metodologice

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.
Notele sunt în acest moment orientative şi arată nivelul de media examenului, va conta în proporţie de 80%, la admiterea computerizată la liceu.pregătire, pentru adevăratul examen. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depusă de cei interesaţi, a precizat MEN.
Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale vor fi afişate în şcoli. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Subiectele au fost elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. Asta este performanta profesorilor romani !. Eu v-as taia salariile la nivelul celui corespunzator gradului de promovabilitate !. Dupa asa munca,…, asa salar/rasplata !. Cui nu-i place sa mearga si sa culeaga capsuni in strainatae sau pe unde apuca…. , sau sa se angajeze altundeva unde considera ca vor reusi sa produca si ceva util societatii nu numai rebuturi !. De profesori guralivi (lim-Boss) si lipsiti de rezultate nu avem nevoie !. Cu asemenea rezultate lamentabile ocupati locurile degeaba in invatamant !!!. Rezultatele vorbesc de la sine si va califica pe fiecare !.

Lasă un răspuns