Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevi si profesori din Seini au organizat o tabara ecologica in Rezervatia Pietrosul Rodnei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceasta face parte din proiectul “Natura Plange”, finantat de Administratia Fondului pentru Mediu

[slideshow id=742]

Imbinand utilul cu placutul, netinand cont ca este vacanta, elevi si profesori seineni au explorat o parte din frumosul tinut al Maramuresului, in ideea de a identifica si cerceta natura din toate punctele de vedere. Asadar, in perioada 17-22 august, in Rezervatia Pietrosul Rodnei s-a defasura o tabara ecologica. Aceasta face parte din proiectul “Natura Plange”, finantat de Administratia Fondului pentru Mediu. Au participat un numar de 50 de elevi din clasele V-VIII de la Scoala 1 Seini, acestia fiind insotiti de 10 cadre didactice, printre care membrii echipei de proiectS directoarea Delia Ardelean, Ioana Kadar, director adjunct, si profesorii Codruta Crisan, Doina Boitor si Dana Kovacs. Potrivit directorului adjunct Ioana Kadar, ideea acestui proiect a avut la baza in primul rand implicarea elevilor in tot ce inseamna actiunile privind mediul inconjurator si mai ales descoperirea naturii. “Am ales Parcul National Pietrosul Rodnei pentru cunoasterea plantelor rare endemice si caracteristicile biotopului, ecologizarea zonei, consolidarea unor deprinderi de comportament ecologic, pozarea plantelor deosebite si a ecosistemelor etc.”, a subliniat Ioana Kadar.

Au fost vizitate principalele obiective turistice ale zonei

In drumul lor, elevii au fost extrem de bucurosi sa cunoasca imprejurimile. S-au oprit mai intai la sectia de olarit din Vama, apoi la Muzeul Satului din Negresti, la Sambra Oilor. Ajunsi in Sighetu Marmatiei au vizitat   “Memorialul Durerii”, inchisoarea detinutilor politici, plecand apoi spre Manastirea Barsana. Intr-o alta zi, extrem de incantati, au admirat Cascada Cailor. Reprezentantul rezervatiei a organizat deplasarea in rezervatie si ecologizarea zonei ce imprejmuieste Lacul Iezer, pe echipe. Tabara a cuprins, de asemenea, si vizitarea ecosistemului acvatic de la Borsa Complex care contine lostrita, specie cunoscuta ca fiind pe Lista Rosie a speciilor din Romania.

Copiii au realizat mape cu informatii si imagini din rezervatie

Dupa cateva zile in care au descoperit o parte din frumusetile ascunse ale rezervatiei, elevii au confectionat diverse obiecte artizanale din conuri, muschi, licheni, pietre, precum si deseuri, gandindu-ne sa  organizam o expozitie cu acestea. “Pentru a accentua utilitatea participarii la aceasta tabara, elevii au fost indrumati sa realizeze mape cu informatii generale despre tot ce au vazut in Rezervatia Pietrosul Rodnei, impresii, desene, eseuri, poezii, informatii despre zonele protejate, plante si animale ocrotite, imagini ale activitatilor realizate pe parcursul celor cinci zile, inclusiv posibilitatile de reciclare a deseurilor adunate. Prin aceasta excursie am realizat ceea ce de fapt ne-am propus, spunem noi, elevii reusind sa-si consolideze cunostintele ecologice invatate, imbogatindu-si astfel si cultura generala”, a subliniat Ioana Kadar.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns