Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii de la Școala Gimnazială Socond, structura Stâna, promovează mesajul “Stop Violenței” printr-o activitate educativă

Activitatea desfășurată cu elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială Socond, structura Stâna, a subliniat că iertarea și înțelepciunea aduc schimbări durabile, în timp ce violența nu corectează răul, promovând un mesaj puternic de STOP VIOLENȚEI.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iertarea este un act de putere, nu de slăbiciune, iar violența nu va aduce niciodată o schimbare durabilă sau pozitivă. Acesta este mesajul central al activității desfășurate de elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială Socond, structura Stâna, sub tema “Mai mult câștigi prin iertare decât prin violență!”. Acești tineri au înțeles importanța empatiei, respectului și înțelepciunii, promovând un mesaj puternic de STOP VIOLENȚEI.

 

 

În istorie și în viața de zi cu zi, putem observa că violența aduce doar suferință, teamă și dezbinare. Fie că vorbim despre conflictele din familie, școală sau societate, răspunsul violent nu face decât să agraveze situațiile și să creeze și mai multe probleme. Adevărata schimbare vine din dialog, din înțelegere reciprocă și, mai ales, din iertare. Elevii au discutat pe marginea acestui subiect și au conștientizat că fiecare dintre noi are puterea de a transforma un conflict într-o lecție de viață prin compasiune și iertare.

 

 

Orice reformă impusă prin violență nu va îndrepta răul. Istoria ne-a arătat că schimbările sociale sau politice impuse prin forță s-au soldat cu traume și conflicte prelungite. Oamenii forțați să adopte o idee sau o schimbare prin violență vor rămâne adesea cu resentimente și frică. În schimb, reformele bazate pe dialog, colaborare și înțelepciune au un impact mult mai profund și de durată.

 

 

Înțelepciunea nu are nevoie de violență! Acest lucru a fost subliniat de elevi prin exemple din viața cotidiană și din poveștile marilor lideri ai lumii, precum Mahatma Gandhi și Nelson Mandela, care au luptat pentru dreptate și egalitate prin mijloace pașnice. Ei ne arată că adevărata putere stă în răbdare, înțelegere și capacitatea de a ierta.

 

 

Elevii din clasa a V-a au realizat și activități practice care au întărit acest mesaj. Au creat postere, au desenat simboluri ale păcii și au purtat discuții despre cum pot contribui la crearea unui mediu mai sigur și mai armonios în școala lor. Prin aceste activități, și-au dezvoltat abilități de comunicare și rezolvare a conflictelor, învățând să aleagă dialogul în locul violenței.

 

 

Astfel, mesajul STOP VIOLENȚEI nu este doar un slogan, ci un angajament pe care acești copii l-au luat în fața viitorului. Prin educație și prin exemple pozitive, ei pot deveni liderii de mâine care vor promova valorile păcii și respectului în comunitățile lor.

 

 

Iertarea nu este un act pasiv, ci unul profund transformator. Când alegem să iertăm, nu doar că eliberăm durerea sau mânia, ci și creăm spațiu pentru înțelegere și reconstrucție. În felul acesta, câștigăm mai mult decât am putea câștiga prin forță. Aceasta este lecția pe care elevii au învățat-o și pe care o transmit mai departe tuturor celor din jurul lor.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns