Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Emil Boc zice că din cauza UDMR-ului nu a putut face regionalizarea

PMP conferinta
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
PMP conferinta
PMP conferinta

   Marţi, 21 octombrie, începând cu ora 17.00, Organizaţia Judeţeană a Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare a organizat o dezbatere publică pe tema „Proiect european de regionalizare a României”.

 

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca şi Cristian Diaconescu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară au prezentat sătmărenilor necesitatea unei reorganizări teritoriale a României. Din punctul acestora de vedere, proiectul deja finalizat ar fi putut fi pus în aplicare încă din timpul Guvernului Boc, dar au fost blocaţi de către UDMR, care cerea regionalizarea pe criterii etnice.
Laura Bota, preşedintele PMP Satu Mare, a reamintit tuturor modul eficient în care Emil Boc şi candidatul PMP, Elena Udrea, au colaborat pentru bunăstarea românilor. “Vreau doar să amintesc că Emil Boc este unul dintre cei mai responsabili susţinători ai candidatului Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale. Proiectele finalizate ale Guvernului Boc şi ale Elenei Udrea, ca ministru al Dezvoltării, au constituit un prim pas spre creşterea competitivităţii zonelor mai puţin dezvoltate din ţară, mai ales în mediul rural, unde nici măcar acum actualii guvernanţi nu au reuşit să termine toate programele iniţiate de cei doi”, a declarat Laura Bota.

Cristian Diaconescu a prezentat avantajele regionalizării

Totodată, preşedintele PMP Satu Mare consideră că doar PMP va reuşi să promoveze un alt document referitor la noua împărţire administrativ-teritorială a României.
Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi actual preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, a explicat celor prezenţi în sală ce înseamnă reorganizarea teritorială a României. “Tema abordată azi se referă strict la dumneavoastră. Această reorganizare, ce va avea loc în cele din urmă, vă va afecta viaţa de zi cu zi. Prin aceasta vom face un pas important spre dezvoltarea economică. Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu au încercat acest lucru în anul 2011, având un proiect finalizat în acest sens. Dialogul a fost unul avansat, dar totul s-a blocat în două teme periferice – criteriile etnice şi criteriile exclusiv politice“, a declarat Cristian Diaconescu.
Din punctul său de vedere şi conform proiectului făcut în acea perioadă, România trebuie împărţită în opt regiuni. Avantajele de bază ale acestei reorganizări fac referire la criteriul economic esenţial şi uniformizarea între producţie şi distribuţie.

Primarul Clujului crede că prin regionalizare va dispărea birocraţia

Emil Boc, fostul prim-ministru al României le explică sătmărenilor modul în care prin regionalizare va dispărea birocraţia. Totodată, acesta suţine că în anul 2011 au fost foarte aproape de rezolvarea acestei chestiuni, UDMR-ul fiind formaţiunea care s-a opus, aceştia dorind regionalizare pe criterii etnice.
“Dacă proiectul de regionalizare nu va fi făcut în cel mai scurt timp, ţara va pierde foarte mulţi bani europeni din programul 2014-2020. Noi am fost foarte aproape, dar UDMR-ul s-a împotrivit.Trebuie să vă gândiţi că, odată această reorganizare făcută, cetăţeanul sau autoritatea locală nu va mai trebui să se plimbe pe la Bucureşti ci îşi va putea rezolva problemele în oraşul sau în zona în care locuieşte. În prezent, în loc să meargă cetăţeanul la două ghişee merge la şase, ceea ce nu este normal. Este nevoie de comprimarea structurilor sau dizolvarea unora dintre ele. Stabilirea priorităţilor trebuie să fie făcută direct de către autorităţile din regiune, deoarece ei ştiu cel mai bine ce resurse trebuiesc exploatate şi ce domenii dezvoltate în zona respectivă“, a declarat Emil Boc.
De asemenea, Emil Boc nu ezită să îşi arate susţinerea faţă de candidatul PMP Elena Udrea. Acesta mai spune că PSD-ul se ocupă doar de imagine şi că se laudă cu legea pensiilor şi legea salarizării unitare pentru care ei şi-au asumat responsabilitatea în timpul guvernării de dreapta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. “Regiunile Republicii Populare Române
    De la Wikipedia, enciclopedia liberă
    Regiunile au reprezentat rezultatul unui experiment de inspirație sovietică privind organizarea administrativ – teritorială a Republicii Populare Romîne / Republicii Socialiste România, între anii 1950 și 1968.
    Împărţirea administrativ-teritorială a României 1950-1952 (inclusiv raioane)

    Împărţirea administrativ-teritorială a României (1952-1956)

    Împărţirea administrativ-teritorială a României (1960-1968)
    6 septembrie 1950 – Prin Legea nr.5 au fost desființate cele 58 de județe (ca și cele 424 plăși și 6.276 de comune rurale și urbane), fiind înlocuite cu 28 de regiuni [1] (compuse din 177 de raioane, 148 de orașe și 4.052 de comune).
    19 septembrie 1952 – Prin Decretul 331 a fost modificată Legea nr. 5/1950 astfel încât, prin comasare, numărul de regiuni a fost redus la 18: Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, București, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Hunedoara, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Stalin, Suceava, Timișoara și, pentru prima dată după unire, o entitate administrativă creată pe criterii etnice, Regiunea Autonomă Maghiară [2].
    10 ianuarie 1956 – Prin Decretul 12 a fost modificată din nou Legea nr. 5/1950 desființându-se regiunile Arad și Bârlad [3].
    24 decembrie 1960 – Prin Legea nr. 3 s-au făcut redistribuiri de teritorii și redenumiri de regiuni. Entitatea administrativă maghiară a fost redenumită Regiunea Mureș-Autonomă Maghiară, modificându-i-se, totodată, și teritoriul. În final numărul regiunilor s-a redus la 16……”

    UDMRaiul nu s-a impotrivit regionalizarii daca s-ar fi reinfiintat si Regiunea Autonoma Maghiara care a existat si a functionat intre 1952 si 1968 sau al Tinutului Secuiesc !. Cine poarta vina pt. asta ?, In niciun caz nu UDMRaiul !.

Lasă un răspuns