Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Exportul de carne în China va reveni firmelor listate şi acreditate de autoritatea veterinară chineză

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Carne de porc in semicarcasa
Carne de porc in semicarcasa

Forumul de la Bucureşti din toamna anului trecut la care au participat şi oficiali chinezi a reprezentat o reuniune utilă de lucru. Ulterior s-au lămurit o serie de aspecte tehnice privind exportul din România în China anual, a minimum 3 milioane de porci, 3 milioane de ovine şi 500 de mii de bovine plus cereale.

Autorităţile româneşti, în colaborare cu cele chineze au stabilit proceduri ce privesc exportul de animale şi carne în China. După cum a declarat zilele trecute Vlaldimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor:

„Toate unităţile româneşti din industria alimentară, care vor să exporte produse din carne, trebuie să fie listate şi acreditate de către autoritatea veterinară competentă din China (AQSIQ). Pe partea de acreditare a unităţilor româneşti care vor exporta produse din carne, şi aici este vorba de carcasa de porc, carne de vită, carne de oaie, lapte şi produse din lapte, toate unităţile vor trebui să fie listate şi acreditate de serviciul veterinar chinez. Această acreditare se face în urma unei documentaţii pe care fiecare companie o va depune”.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns