Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Farmacistii intampina greutati la aprovizionarea cu medicamente

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asta deoarece au facturi restante la distribuitori

[singlepic id=2159 w=320 h=240 float=]

Problemele financiare isi pun din ce in ce mai mult amprenta pe sectorul medical. Iata ca farmaciile se plang ca se descurca tot mai greu si, din nefericire, in cele din urma vor fi nevoite sa puna lacatul de usa. Asta pentru ca sunt in imposibilitatea de a mai achita facturile catre distribuitorii de medicamente. La nivel national, in prezent sunt 1.500 de unitati care au intrat in insolventa, iar alte 400 sunt in faliment. Si la nivelul judetului nostru farmacistii sustin ca resimt din ce in ce mai tare criza financiara.

In mediul rural criza financiara se resimte mult mai puternic

“Sunt distribuitori de medicamente care nu s-au sincronizat cu decontarea serviciilor de catre Casa de Asigurari de Sanatate. Asa se face ca mare parte a farmaciilor din Maramures, si nu numai, nu mai pot cumpara medicamente de la unii distribuitori, tocmai pentru ca au facturi restante. Asa ca din ce in ce mai greu se deruleaza procesul de aprovizionare. Sunt furnizori care emit adrese catre farmacii prin care ii someaza sa isi achite datortiile, dar sunt si depozite care inteleg situatia si isi asteapta banii”, ne-a spus Maria Cicioc, presedinta Colegiului Farmacistilor Maramures.

In judetul nostru problemele pe acest segment se resimt mai tare de catre farmaciile din mediul rural. Asta pentru ca lumea nu are bani si nu sunt multi cei care isi cumpara medicamentele de care au nevoie, decat in baza retetelor scrise in regim compensat sau gratuit. “Acolo intr-adevar este o problema grava. Pentru ca banii pe care ii incaseaza unitatile de la pacienti sunt putini si se merge foarte mult doar pe decontarea de catre CAS Maramures a acestor retete. Daca nu isi primesc banii pe acestea nu se pot descurca. Lichiditatile cu siguranta nu acopera cheltuielile de intretinere si cele de personal”, a mai adaugat interlocutoarea noastra. Avand in vedere greutatile din sistemul sanitar, atat pacientii cat si forurile competente trag un semnal de alarma astfel incat politicienii sa inceapa discutii serioase pentru ca acestea sa fie rezolvate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns