Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fermierii italieni sunt îngrijoraţi de scăderea consumului de legume şi fructe

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Criza economică pare să influenţeze până şi consum de fructe şi legume în unele ţări ale Uniunii Europene. Printre aceste ţări poate fi menţionată Italia, o ţară în care se produce cea mai mare cantitate de anghinare, dar şi cele mai mari cantităţi de piersici şi nectarine.

Potrivit unor informaţii date publicităţii de cotidianul online Recolta.eu, Italia ocupă prima poziţie în Europa cu 43% din producţia totală de piersici şi nectarine, la fel se întâmplă şi în cazul perelor (35%) şi kiwi (70%). În ceea ce priveşte legumele, Italia este cel mai mare producător de roşii din Europa (37% din producţia totală fiind obţinută în această ţară), salată verde (22%) şi pepeni (32%).

Aceste producţii record nu au influenţat consumul intern care este într-un declin puternic. Un italian cheltuieşte, în medie, 3% din veniturile lui pe fructe şi legume. Un proiect iniţiat de Centro Servizi Ortofrutticoli (CSO), urmăreşte să le explice consumatorilor importanţa consumului de fructe şi legume de sezon şi urmăreşte dublarea sumelor cheltuite zilnic pentru aceste produse.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns