Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fermierii nu susţin reducerea TVA la carne

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Fermierii nu susţin reducerea TVA la carne
Fermierii nu susţin reducerea TVA la carne

 

Abia a început să se vorbească despre Codul Fiscal pentru 2016, că disputele între producătorii şi procesatorii de carne au fost lansate. În vreme ce producătorii de carne – fermierii, susţin că reducerea de la 24% la 9% a Taxei pe Valoarea Adăugată – TVA la carne nu va conduce la scăderi de preţuri, procesatorii susţin necesitatea reducerii. Fermierii consideră că prin scăderea TVA procesatorii vor încasa sume mai mari, intrările la bugetul consolidat vor scădea, iar consumatorii vor avea la raft aceleaşi preţuri ca înainte.

Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, nu susţine reducerea TVA la carne.

Iată opinia acestuia sintetizată de publicaţia Recolta.eu „Codul Fiscal pentru 2016 are nişte măsuri populiste. Scăderea TVA-ului nu rezolvă acumularea la buget a unei sume mai mari sau ieftinirea produsului. Acei bani se duc doar în buzunarul procesatorului. Presiunea care se face la nivel de Guvern pentru scăderea TVA este susţinută doar de procesatori, nu de producătorii de carne. Nu i-aţi văzut pe crescătorii de suine să facă presiune, dar a ieşit Sorin Minea să facă”.

Laurenţiu Baciu spune că i-ar fi explicat ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov, că ideea unui TVA mai mic i se pare greşită. Dar ministrul ar fi apreciat mai mult propunerea lui Sorin Minea de amendare a gestionarelor care nu dau bon de casă.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns