Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fermierii primesc adeverinte de la APIA pentru plati directe complementare la bovine

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pana acum s-au incheiat conventii cu doua banci

[slideshow id=5463]

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Maramures elibereaza adeverinte beneficiarilor platilor nationale directe complementare (PNDC) din sectorul zootehnic (la specia bovine) aferente anului in curs. Este vorba de adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia pentru finantarea activitatilor curente.

Aceste credite reprezinta un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii pana la primirea la termen, potrivit legislatiei in vigoare, a primei pe exploatatie pentru bovine la care sunt indreptatiti. Optiunea de a solicita creditul apartine integral fermierului. Pana la aceasta data, APIA a incheiat conventii cu doua banci (CEC Bank si Raiffeisen Bank). Potrivit conventiei, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o Adeverinta de ~nregistrare Fermier prin care se confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru PNDC – sectorul zootehnic, la specia bovine, pentru anul 2010 si ca s-au efectuat  verificarile administrative asupra cererii de plata a beneficiarului, pana la data emiterii adeverintei, conform reglementarilor in vigoare. De asemenea, adeverinta mai contine numarul de animale eligibile pentru prima pe exploatatie (de bovine) si ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia.

Banii vor fi virati in conturile de credit ale fermierilor

Inainte de a solicita adeverinta de la APIA, fermierul trebuie sa solicite bancii de la care doreste sa acceseze creditul, o adeverinta in care banca sa specifice contul de credit in care APIA va vira suma cuvenita solicitantului. Atat adeverinta emisa de banca (creditor) cat si cea de inregistrare a fermierului reprezinta documente tipizate stabilite in cadrul Conventiei. Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte/acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. Aici sunt incluse si garantii pe care creditorul le poate solicita din partea fermierului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns