Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CAMPANIE DE COMBATERE

Google se luptă cu dezinformarea din România

Google se luptă cu dezinformarea din România
Dezinformarea devine o preocupare tot mai mare în contextul campaniilor pre-electoral, iar Google și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. vin în întâmpinarea acestei probleme. Prin lansarea unei campanii de combatere a manipulării online, ce se bazează pe metoda „prebunking”, aceștia urmăresc să educe publicul în recunoașterea și respingerea tehnicilor de manipulare folosite în mediul online, în special în perioada pre-electorală.

 

Combaterea manipulării online în campaniile pre-electorale

 

Platforma online www.prebunking.withgoogle.com/ro este centrul campaniei, oferind informații detaliate despre cele mai des întâlnite tehnici de manipulare online. De la „scoaterea din context” la „discreditare” și „găsirea unui țap ispășitor”, utilizatorii sunt instruiți să recunoască și să respingă aceste tactici manipulative. Prin intermediul exemplelor concrete și explicațiilor detaliate, utilizatorii sunt încurajați să-și dezvolte o abordare critică și sănătoasă față de informația pe care o întâlnesc online.

 

Educație și prevenire

 

Campania se axează pe educație și prevenire, oferind utilizatorilor instrumente și resurse pentru a-și forma propriile opinii bazate pe argumente solide. Prin intermediul unui ghid practic și a materialelor de instruire, Google și DNSC își propun să creeze „anticorpi mentali” împotriva manipulării online. Înțelegerea tehnicilor de manipulare și capacitatea de a le recunoaște și contracara devin astfel un element esențial în arsenalul fiecărui utilizator de internet.

„Dezinformarea a fost identificată de experți ca cel mai mare risc la nivel global în următorii doi ani. Pentru România și mare parte a Europei, dezinformarea este un subiect și mai sensibil în acest an electoral. Pentru a combate manipularea pre-electorală, lansăm o campanie în care apelăm la unul dintre cele mai eficiente instrumente: educația”, a declarat Elisabeta Moraru, Directorul Țării Google România.

 

Dezinformarea în perioada pre-electorală

 

Contextul pre-electoral accentuează importanța acestei campanii, având în vedere amenințările crescânde de dezinformare și manipulare în timpul campaniilor electorale. Prin educarea publicului în identificarea și respingerea conținutului fals și înșelător, Google și DNSC își propun să contribuie la protejarea integrității electorale și la menținerea unui dialog public transparent și echilibrat.

 

Campania este parte a inițiativei europene

 

Campania de prebunking este parte integrantă a unei inițiative europene mai ample a Google, care vizează protejarea integrității electorale înaintea alegerilor din Uniunea Europeană. Prin colaborarea activă cu alte țări europene și prin oferirea de materiale și resurse în multiple limbi, Google și DNSC demonstrează angajamentul lor față de protejarea democrației și a procesului electoral corect și transparent.

Această inițiativă are la bază metoda „prebunking”, ce presupune crearea de „anticorpi mentali” pentru manipulare și este concepută pentru a ajuta oamenii să identifice și să combată eficient dezinformarea online. Platforma online pune la dispoziția utilizatorilor resurse diverse, inclusiv ghiduri practice, studii de caz și jocuri educative, pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile de a recunoaște și a contracara manipularea online. „Obiectivul campaniei pe care am lansat-o alături de partenerul nostru, DNSC, este ca oamenii să învețe să identifice manipularea, să respingă dezinformarea și, astfel, să-și formeze propriile opinii bazate pe argumente solide”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Google alocă bani pentru educarea europenilor în folosirea inteligenţei artificiale

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns