Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Greu de găsit un antrenor la o echipă cu un picior în Liga a III-a

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

olimpiaPână la ora la care am scris aceste rânduri, anunțata analiză a situației echipei Olimpiei nu a avut loc. În consecință nu s-a schimbat nici conducerea tehnică a grupării sătmărene, pomenită la conferința de presă de sâmbătă. Și, probabil, după semnalele noastre, nici nu se va schimba mare lucru.

Amenințarea de sâmbătă, rostită de președintele CA, Ioan Câmpan, a fost doar un fel de nuia arătată lui Tiberiu Csik. Ca să se știe cine-i șefu’. E drept, de ochii lumii, au fost contactați 2-3 antrenori sătmăreni care beneficiază de licență și care ar putea pregăti echipa Olimpiei. Dar au fost doar tatonări formale care nu au fost urmate de o ofertă concretă. Și nici de un răspuns ferm nu a dat nimeni. Adevărul este că, în circumstanțele în care formația sătmăreană este cu un picior și jumătate în Divizia C, greu să găsești un “sinucigaș” care să se arunce într-un abis din care nu ai cum să mai ieși. Dar cine știe, minuni se mai pot întâmpla.

Pe de altă parte nici Tiberiu Csik, și nici Ioan Lulu Dragomir nu mai pot rămâne la o echipă pe care au dus-o pe marginea prăpastiei. L-am pomenit pe Ioan Dragomir pentru că, probabil mulți nu știu asta, el are o mai mare putere de decizie în sânul echipei decât Tibi Csik. Cum nu este străin de eșecurile Olimpiei nici Ovidiu Suciu, antrenorul cu portarii. El l-a impus meci de meci în echipă pe Băican, un portar pe mâna căruia Olimpia a pierdut multe puncte. Ca și o paranteză, la ultimele 7 meciuri în care Olimpia nu a bifat niciun succes, Olimpia a primit 16 goluri.

Dar să lăsăm în bună pace pe acești domni și să facem niște calcule. Dar mai înainte se cuvine să vă reamintim care este modalitatea de retrogradare din Liga II-a, care nu seamănă cu cea din Liga I.

În Liga II-a, din ambele serii, retrogradează, la finalul sezonului regulat, echipele clasate pe ultimele două locuri. În cazul nostru, FC Bihor și FC Caransebeș, echipe excluse din campionat. Echipele clasate pe locurile 7-12 joacă apoi în play-out. Dar atenție, din punctele acumulate pe parcursul sezonului regulat, se scad cele câștigate în meciurile cu echipele retrogradate direct. Abia apoi se înjumătățesc punctele rămase. Iar în acest caz Olimpia este net dezavantajată pentru că pierde 12 puncte dintr-un foc, cele câștigate în partidele jucate cu echipele mai sus amintite pe câtă veme, Șoimii Pâncota de exemplu, pierde doar 4 puncte din dubla cu FC Bihor. Odată efectuate aceste operațiuni, echipele rămase, joacă mai departe, sistem tur-retur. Iar la final își păstrează locul în Liga II-a echipele de pe locurile 7 și 8, cea de pe locul 9 joacă un baraj cu echipa de pe același loc din cealalată serie, iar cele clasate pe locurile 10,11 și 12, retrogradează în al treilea eșaon.

Pentru a vă veni în ajutor publicăm alăturat clasamentul actual al Seriei, clasamentul actual al Seriei fără punctele obținute cu FC Bihor și FC Caransebeș, respectiv o simulare de play-off, play-out, după etapa a 22-a. Se fac schimbări importante nu doar pentru Olimpia. Fără punctele cu echipele excluse, liderul ar fi Gaz Metan Mediaș, iar Baia Mare ar coborî pe un loc de play-out.Picture 1

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Am ajuns la concluzia ca,echipa olimpia a avut mult timp o locomotiva de lux care era urmată de niște vagoane nu de aceeași calitate..de cand aceea locomotiva a fost schimbată trenul nu mai e in stare de funcționare..locomotiva e Gavrilescu dragi prieteni!

Lasă un răspuns