Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul a aprobat cofinantarea Programului de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu pe perioada 2012-2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri Hotararea privind aprobarea Acordului de cofinantare dintre Ministerul Mediului si Padurilor si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, pentru cofinantarea Programului de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu (GEF SGP) pe perioada 2012-2014.
Actul normativ stabileste o contributie totala de 500.000 USD din prevederile bugetare aprobate ale Ministerului Mediului si Padurilor la cofinantarea GEF SGP. Suma va fi achitata in trei transe< 200.000 USD – pentru anul 2012,  150.000 USD – pentru anul 2013 si 150.000 USD – pentru anul 2014.

Pentru perioada 2012-2014, GEF acorda un buget de granturi de 600.000 USD, cu conditia asigurarii unei co-finantari nationale la nivel de Program, de 500.000 USD. Sprijinul financiar este acordat direct organizatiilor neguvernamentale sau organizatiilor comunitare pentru activitati de conservare si protectia mediului, care contribuie in acelasi timp la cresterea bunastarii si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor.

in prezent, Organizatiile Neguvernamentale si/sau Organizatiile Comunitare au un portofoliu de propuneri de proiecte care vizeaza toate cele 5 domenii tematice de interes pentru Ministerul Mediului si Padurilor – conservarea biodiversitatii, diminuarea schimbarilor climatice, protectia apelor internationale, managementul durabil al terenurilor si managementul substantelor chimice periculoase.

Finantarea proiectelor in cadrul acestui Program, va conduce la cresterea gradului de constientizare a comunitatilor locale asupra importantei protectiei si conservarii biodiversitatii, asupra posibilitatilor de actiune pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera pentru diminuarea efectelor schimbarilor climatice, asupra masurilor de management durabil al deseurilor, al terenurilor degradate sau al substantelor chimice periculoase (protectia solului, a apei, conservarea biodiversitatii, stocarea carbonului, protectie impotriva factorilor climatici daunatori etc.).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns