Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Hipster, între modă distinctă și stare de spririt

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

hipster3

În ultimii ani a avut loc o invazia a curentului hipster în România. Tinerii au adoptat acest stil, în favoarea unei mode mai vechi care era cea emo. Un hipster se recunoaște ușor, sunt câteva trăsături carateristice acestui stil. În primul rând persoanele care au îmbrățișat această modă se definesc ca fiind artiști. Nu sunt interesați de trenduri, se țin departe de actualitate și promovează ecologia, dar cel mai comun lucru pe care îl au este că nu vor recunoaște niciodată că sunt hipsteri.

Adevărații hipsteri de la începuturi

Hipster este un concept al culturii urbane, care a apărut prin anul 1940. Stilul era adoptat de către tinerii albi, care copiau stilul urban al negrilor. Mai apoi au fost adepți ai acestui curent pasionații de jazz modern, care au preluat stilul de viață a muzicieniilor de jazz.

Din anul 1990, adeptul hipster face parte din clasa de mijloc și sus. Interesele sale se îndreaptă către varietatea culturală și mișcările alternative. Acestea pot include vegetarismul, politicile extrem de ecologiste și muzica post-punk și alternativă. Hipsterul de azi este altfel decât tradiționalist sau adept al vreunui curent principal.

Hipsterii și moda

În ciuda concepțiilor greșite, bazate pe gusturilor lor estetice destul de ciudate, sunt persoane educate și foarte culte. Hipsterul este un fin cunoscător al schimbărilor rapide și ale noilor trenduri. Tunsorile lor sunt tip sport, uneori au breton asimetric.  Hipsterii sunt liderii actualei tendințe în modă. Numeroase casa mari de modă și-au crescut substanțial veniturile prin vânzările blugilor de tip uzați. De obicei adoptă un stil mai de grabă retro, de la cămășile în carouri de tăietor de lemne până la ochelarii purtați ca și accesoriu. Preferă blugii foarte mulați, skinny. Un hipster poartă tricouri largi, uneori rupte, cămăși în carouri, geacă de piele, eșarfe, ochelari cu rame negre tip tocilar, ghete sau teniși, șoșete colorate, dar și pantofi pe piciorul gol, îl vezi mereu cu căștile la urechi. Adoră tehnologia și face investiții majore în telefoane, calculatoare, aparate de fotografiat ș.a.

În general preferă hainele vintage sau cele achiziționate de la magazinele second-hand. Motivul pentru care preferă aceste magazine este faptul că aici pot găsi haine pe care nu le poartă toată lumea. În esență cu toții ne dorim să avem haine unicat.

Diferența între vintage și vechi

Vintage este considerată îmbrăcămintea produsă între anii 1920 și sfârșitul anilor 1970, dar mulți extind categoria până la mijlocul anilor 1980. De obicei hainele au mărimi mici și sunt confecționate din materiale delicate.

În magazinele second-hand, se găsesc de obicei haine produse spre sfârșitul anilor ‘80, ce se pot încadra în curentele actuale.

Ceea ce nu este știut de mulți este că o grămadă de haine, încălțăminte și accesorii vintage se strecoară în aceste magazine.

Moda adoptată de tineri este în continuă schimbare, fiind legată de schimbările societății. Tinerii vor tinde mereu să fie împotriva lucrurilor impuse și a regulilor. Hipsterul ne sperie nu pentru că s-ar distra mai mult ca noi, nu pentru că înseamnă moartea culturii de rezistență, ci pentru că ne reamintește că și noi facem la fel.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns