Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Hreanul – remediu pentru digestie, circulaţie, anemie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    În caz de hipertensiune arterială, angină pectorală şi circulaţie deficitară, se ia dimineaţa o linguriţă de hrean cu miere cu o oră înaintea micului-dejun. Împotriva nevralgiilor intercostale se pot aplica pe locul dureros cataplasme călduţe cu hrean, care vor fi ţinute numai 4-10 minute, pentru evitarea iritării locului respectiv.

Pentru polipi uretrali, se iau zilnic câte 4 linguriţe de tinctură de hrean, dizolvate în puţină apă. Digestia lentă, gastrita hipoacidă se tratează cu 2-3 linguri de hrean ras fin, în timpul meselor principale. Anemia la adulţi se combate cu 3-4 linguri de vin tonic cu hrean înainte de masă. Pentru paradontoză: se mestecă îndelung hrean crud dat prin răzătoare (eventual amestecat cu morcov ras pentru atenuarea iuţelii).

La nivelul gingiilor, hreanul are efecte de stimulare puternică a circulaţiei şi a proceselor trofice. Stomatita se tratează cu 3-4 linguriţe de tinctură de hrean care se dizolvă în jumătate de pahar de apă. Se fac clătiri îndelungate ale gurii cu această soluţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Săptămâna viitoare, la Satu Mare se desfăşoară Zilele Urologiei

Sunt aşteptaţi specialişti din Cluj, Zalău, Arad, Oradea, Baia Mare

40 de specialişti în Urologie, Ginecologie, ATI, anatomopatologi şi radiologi din centrele universitare Cluj, Arad, Oradea şi de la spitalele din judeţele Sălaj, Maramureş şi din judeţul nostru, se vor întruni la Satu Mare în perioada 27 – 29 iunie 2013, când la Filarmonica “Dinu Lipatti” se desfăşoară a III-a ediţie a Zilelor Urologiei Sătmărene.

Anunţul a fost făcut vineri, 21 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de medicii urologi sătmăreni, dr. Cristian Rusu şi dr. Bogdan Feciche.