Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În 2014 s-au înregistrat deja 4 mișcări seismice

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conform datelor înregistrate de seismograful Institutului Național de Fizica Pământului, în noul an s-au înregistrat în total 4 mișcări seismice. Cifra, chiar dacă pare a fi destul de mică, nu este relevantă, deoarece aparatura înregistrează și mișcările mai îndepărtate ale scoarței.

În cursul lunii decembrie, aceeași aparatură a înregistrat în total 36 de cutremure de intensități diferite, din care 23 s-au produs în zona seismică Vrancea (județele Vrancea și Buzău), unul în zona seismică Făgăraș, cu epicentrul în apropierea localității Câmpulung – județul Vâlcea, unul în zona Banat – Județul Timiș, 3 pe teritoriul Bulgariei, unul în regiunea Nord-Vest- Balcanică, iar restul de 7 în Siberia.

Mai multe în ediția tipărită disponibiă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Cutremurele nu pot fi prezise cu precizie adica nu poti spune ca in anul acesta,in luna aceasta,in ziua aceasta,la ora cutare, va avea loc un cutremur. De ce? Pentru ca acest sistem unde se produc cutremurele este foarte instabil. Adica, daca a avut loc un cutremur si printr-o interventie divina restabilim conditiile dinainte de cutremur s-ar putea ca acesta sa nu mai aiba loc sau sa aiba o cu totul alta desfasurare. Dar, istoriceste se constata ca ele au loc, iar statistic se poate face o medie a acestor intervale si sa se stabileasca un anumit interval de timp. Acest interval de timp statistic in Vrancea s-a depasit deci, cod rosu de cutremur. Cum va fi el? Depinde unde va lovi, depinde de constructiile si structura solului, depinde de ora la care se va produce. Predilectie este in Moldova si Tara Romaneasca, Transilvania fiind pe alta placa tectonica.La cate masuri se iau cei care vor fi afectati vor fi la mana norocului si a bunului Dumnezeu.

Lasă un răspuns