Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În 94 de ani, România a jucat de două ori la Cluj. În martie va avea tot atâtea meciuri în 5 zile

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

cluj-arenaÎn campania de pregătire pentru Euro 2016, reprezentativa României de fotbal va juca în luna martie două meciuri amicale. Este un subiect abordat zilnic de presa sportivă din ţară asta şi din cauza problemelor întâmpinate privind locul de desfăşurare al celor două jocuri. Se face atâta tam-tam mai ales că în România va veni Spania, campioana europeană din 2012.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat recent că amicalele cu Lituania (23 martie) şi Spania (27 martie) se vor disputa la Cluj-Napoca. Iniţial era vorba doar ca primul să se joace în Transilvania, însă “incompetenţa şi lipsa de bărbăţie”, conform patronului dinamovist Ionuţ Negoiţă, au făcut ca şi cel cu Spania să ajungă la Cluj-Napoca.

Primăria din Bucureşti nu a fost în stare vreme de câteva luni să rezolve problema Arenei Naţionale, cel mai performant stadion din România, dar care nu are aviz de funcţionare. Dar nu dorim să aprofundăm acest aspect şi nu vrem să fim înţeleşi greşit. Ne bucură că Spania, numărul 3 mondial, va veni la Cluj-Napoca. Este mai aproape de noi şi cu siguranţă la meci îşi vor face prezenţa sute de sătmăreni. Ne supără că cei în măsură nu sunt în stare să rezolve problema Arenei Naţionale. Dar trăim în România.

Revenind la Cluj-Napoca, Răzvan Burleanu a declarat marţi: “Vă pot confirma în mod oficial că meciul cu Spania se va juca la Cluj. Am vorbit cu reprezentanţii naţionalei Spaniei şi au spus că nu e nicio problemă. Singura problemă e legată de gazon. Specialiştii vor decide dacă el va putea susţine două meciuri şi 4 antrenamente într-un timp atât de scurt. Ca variantă de rezervă iau în calcul mutarea meciului de pe 23 (nr. cu Lituania) pe stadionul CFR-ului sau la Giurgiu.” În afară variantelor de rezervă, principalul este stadionul Cluj Arena, cel al Universităţii, iar firma care se ocupă de îngrijirea ierbii de acolo a dat asigurări că terenul va arăta impecabil pentru cele două meciuri.

Acestea fiind spuse, putem să ne uităm puţin peste trecut, la oraşele în care a ajuns România. Ultima oară când “tricolorii” au jucat la Cluj-Napoca se întâmpla în luna septembrie a anului 2008, când reprezentativa noastră a pierdut, scor 3-0, în faţa Lituaniei în preliminariile pentru Cupa Mondială. Meciul s-a desfăşurat pe stadionul echipei CFR. Dar Clujul a mai găzduit un singur meci al naţionalei, în anul 1923 cu Cehoslovacia, pierdut cu 6-0. Asta înseamnă că în 94 de ani (primul meci oficial al României datează din 8 iunie 1922 cu Iugoslavia) echipa noastră a jucat de două ori la Cluj, adică de câte ori va juca în luna martie în 5 zile.

Conform site-ului de statistică www.rsssf.com, România are 663 meciuri jucate, dintre care 272 meciuri pe teren propriu. Vorbim aici de amicale oficiale, meciuri în preliminarii, competiţii internaţionale etc. Dar iată în ce oraşe şi de câte ori a jucat România din anul 1922 şi până în 2015.
• Bucureşti – 222 meciuri
• Constanţa – 13
• Craiova şi Timişoara – câte 6
• Ploieşti – 5
• Piatra Neamţ – 4
• Sibiu şi Oradea – câte 3
• Cluj şi Braşov – câte 2
• Târgu Mureş, Arad, Hunedoara, Suceava, Iaşi, Buzău – câte un meci

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns