Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In acest an, 522 de maramureseni au solicitat finantare pentru dezvoltarea fermelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prin Masura 141, fermierii pot beneficia de 1.500 de euro pe an

In aceasta perioada, Compartimetul Dezvoltare Rurala, din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, lucreaza la confirmarea si eligibilitatea celor 522 de dosare depuse de fermierii maramureseni. Acestia, in perioada 14 aprilie-14 mai, si-au depus proiectele pentru Masura 141 “Sprijinirea pentru fermele de semisubzistenta”. Cu aceasta ocazie fermierii au intrat in cursa pentru modernizarea fermelor.

De aceasta facilitate venita pe banii europenilor vor beneficia la nivel de tara 10.000 de fermieri. Daca sunt mai multe cereri, atunci selectarea lor se va face pe baza punctajului obtinut. Prin Masura 141, fermierii maramureseni pot beneficia de 1.500 de euro pe an, timp de cinci ani. tn acest interval de timp, beneficiarii trebuie sa demonstreze specialistilor agricol locali si europeni ca si-au marit productia cu cel putin 20% fata de anul in care a primit prima transa de bani si au valorificat-o pe piata. Verificarile se vor face dupa trei ani de activitate, iar daca se constata ca ferma nu a progresat, in urmatorii doi ani platile se sisteaza. Prin acest sprijin, fermierii au posibilitatea sa-si revigoreze activitatea in zootehnie si sectorul vegetal pe banii europenilor.

Cei mai multi solicitanti sunt din Maramuresul Istoric, Lapus, Codru

Dupa cum ne-a informat Dorina Vlad, director executiv adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, s-a depus un numar record de dosare, tinand cont ca sesiunea din acest an a fost deschisa doar o luna. La ultimele doua sesiuni finalizate anul trecut durata de depunere a dosarelor a fost de trei luni si au fost inregistrate doar 205 dosare in vederea obtinerii sprijinului de 1.500 de euro anual pentru modernizarea fermelor de semisubzistenta. Cei mai multi solicitanti sunt din zona Lapusului, Maramuresul istoric, Codru si Baia Mare. Dosarele depuse vor fi verificate de specialistii agricoli care le vor stabili eligibilitatea, apoi urmand a fi trimise la Ministerul Agriculturii unde sunt reanalizate in vederea finantarii. Documentatiile fermierilor au fost intocmite de Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) si unele firmele de consultanta private.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns