Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În Cămârzana animalale mor din cauza apei pe care o beau

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Finta Mihai din Cămârzana
Finta Mihai din Cămârzana

Marţi, 24 martie, Instituţia Prefectului a organizat audienţe cu cetăţenii. Pe listă s-au înscris 11 persoane, iar principalele probleme expuse au fost legate şi de această dată de fondul funciar. Mulţi cetăţeni acuză autorităţile locale de neimplicare şi nerezolvarea într-un timp scurt a doleanţelor lor.

Punerea în aplicare a unor proceduri bine trasate de către reprezentanţii Guvernului în teritoriu par a fi nu foarte uşor de aplicat, întrucât problemele cetăţenilor încă persistă. Nemulţumirile cetăţenilor nu au cum să dispară dacă autorităţile care trebuie să îi îndrume – şi aici ne referim nu doar la primării, ci la funcţionarii din toate instituţiile – nu transmit informaţii complete cetăţenilor.
David Andrei din Satu Mare a mers în faţa prefectului Eugeniu Avram spunând că nu i s-a emis titlu de proprietate pentru un teren de 87 de ari în Odoreu. “Am depus cerere la termen, şi anume în anul 2005. Dosarul îmi este la Primărie, însă nu se întâmplă nimic, nici nu primesc titlu de proprietate, dar nici nu îmi zice nimeni nimic concret. Au trecut 10 ani şi cred că am fost destul de răbdător, dar acum vreau rezultate, deoarece m-am săturat ca lucrurile să stagneze“, a declarat David Andrei.
Cosmin Dorle, şeful serviciului juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, a sunat la Odoreu, de unde i s-a spus că dosarul omului este incomplet. “Secretara de la Odoreu a spus că aveţi dosarul incomplet. Trebuie să mergeţi azi la Primărie şi vi se va da de acolo o listă cu actele lipsă din dosar. După ce completaţi dosarul Comisia Locală de Fond Funciar îl va trimite către noi pentru validare“, a explicat Dorle.
Oamenii care deţin terenuri ce încă sunt în proprietatea statului întâmpină probleme din cauza neoperării la timp, de către primării, a modific[rilor în Cartea Funciară. Linzenbuld Francisc a ajuns în faţa reprezentanţilor Instituţiei Prefectului cu un astfel de necaz.“Bunicii mei au cumpărat în 1956 un teren în apropierea ştrandului din Satu Mare. În 1958 statul le-a propus o schimbare de amplasament pe strada Unirii, tot din Satu Mare, pe care ei au acceptat-o. Am acte pe casa pe care au construit-o acolo, iar pe teren s-a plătit impozit în toţi aceşti ani. Din păcate terenul nici acum nu este al nostru, ci a rămas în proprietatea statului“, spune Linzenbuld Francisc.
Un alt caz reclamat la audienţe a fost al cetăţeanului Finta Mihai din Cămârzana. Cetăţeanul spune că îi mor animalele din cauza apei pe care o beau acestea. Cosmin Dorle i-a explicat că a fost la faţa locului şi acuzaţiile nu se confirmă întrucât niciun alt crescător de animale nu a întâmpinat astfel de probleme. Totodată nici medicul veterinar nu a fost sesizat şi nici nu i s-a cerut să efectueze autopsii pe animale decedate din aceste cauze.
Alte probleme prezentate autorităţilor au fost tot pe speţe de fond funciar, sociale sau legate de emiterea unor adeverinţe pentru a face dovada de asigurat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. LA FEL SI LA NEGRESTI ,MOR OILE !!!CRED CA A DAT LIMBA ALBASTRA IN ELE!!!!E PLIN CAMPUL DE RAMASITE MOARTE…AUTORITATILE NU VERIFICA ACESTI OIERI..!/ NU MAI ZIC DAR SUNT UN PERICOL PUBLIC PENTRU COPII OAMENI NE DAU CAPUSI…!DE CE AU VOIE SA PLIMBE OILE PE LANGA CASE!!?

Lasă un răspuns