Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În SUA se lucrează la obţinerea puiului fără pene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Publicaţia Recolta.eu aduce în prim plan o informaţie şoc – referitoare la puii rezistenţi la căldură, temă de cercetare în SUA.


Cercetătorii americani sunt preocupaţi de a produce puiul de carne rezistent la căldură, dar dacă se poate să nu aibă nici pene pe el, fapt ce a reprezenta un avantaj imens în cadrul abatoarelor, dar ar fi făcut şi un pas mare pentru protejarea mediului.

„Puii de curte” sunt cei aflaţi sub lupa biogeneticienilor, în mare parte proveniţi din Uganda şi Kenya, direct din medii cu niveluri mari de temperatură la sol şi unde bolile sunt mult mai frecvente decât la cei proveniţi din unităţile cu temperatură controlată, îndopaţi cu antibiotice, larg răspândiţi în industria de profil din SUA.

Prin identificarea genelor care îi ajută pe superpuii rezistenţi la căldură s-o tolereze corespunzător – spre exemplu genele care impiedică apariţia penajului în jurul gâtului – cercetătorii ar putea să facă transmutarea acestor caractere în celelalte populații de pui de carne.

Cercetătorii studiază şi alte gene. O cantitate înseamnată de poluanţi ar putea fi evitată, în paralel cu salvarea unor resurse importante, dacă se va descoperi o modalitate prin care puii să înglobeze mai mulţi nutrienţi dintr-o cantitate mai mică de hrană.

Munca lui Schmidt la acest proiect ia sfârşit anul viitor, însă acest demers ar putea fi primul din mai multe axate pe cercetările în sectorul superpuilor. Împreună cu colegul său de la universităţile de stat din Iowa şi Carolina de nord, Schmidt a identificat nu mai puţin de 200 de gene care sunt potenţial legate de managementul căldurii. Se fac progrese cu paşi mici, de vreme ce specialiştii se pot concentra doar pe o genă, maximum două, în acelaşi timp. Dacă totul va merge bine, hibridarea în laborator a puilor rezistenţi la căldură ar putea deveni realitate în mai puţin de cinci ani.

Superpuii rezistenţi la căldură nu reprezintă o prioritate imediată pentru producătorii de ouă şi de carne, chiar dacă acest deziderat ar putea deveni în curând realitate.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns