Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Începe procesul lui Ponta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Începe procesul în dosarul Turceni Rovinari, în care Victor Ponta este acuzat pentru fals în acte, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Instanţa Supremă a respins, vineri, definitiv contestaţiile depuse faţă de dosarul instrumentat de procurorii DNA.

După luni întregi de anchetă, procurorii DNA au trimis în judecată, la ÎCCJ, dosarul “Turceni-Rovinari”, în septembrie 2015, în care este vizat Victor Ponta. Iniţial, cazul a ajuns pe masa judecătoarei Cristina Rotaru, fostă colegă de facultate cu Ponta şi Dan Şova. Aceasta a cerut abţinerea pe motiv de incompatibilitate, iar dosarul a fost distibuit aleatoriu judecătoarei Alina Ioana Ilie, care a făcut parte din completul care l-a condamnat la doi ani de detenţie pe Adrian Năstase, potrivit b1.ro.

La fel ca şi fostul premier, actualul prim-ministru pledează nevinovat. Spre deosebire de Năstase, Ponta este primul premier în funcţie, din istoria României, trimis în judecată în timpul mandatului său.

Potrivit DNA, Ponta este acuzat de:

– fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni);

– complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată;

– spălarea banilor.

În comunicatul procurilor anticorupţie, este precizată suma de 181.439,98 lei pe care a încasat-o Victor Ponta pentru activităţi pe care nu le-a efectuat, în perioada în care era avocat:

“În perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, inculpatul Ponta Victor-Viorel, prin cabinet individual de avocat, a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Astfel, la data de 30 august 2007, între SCA „Şova şi Asociaţii” reprezentată de Şova Dan-Coman şi Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenţie de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părţi în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum şi în alte cauze în care se va ivi necesitatea.

Convenţia s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenţie s-a prevăzut ca, pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocaţi, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.

Prin procesul-verbal din data de 29 octombrie 2007 inculpaţii au hotărât suplimentarea cu 1.000 euro a onorariului cuvenit inculpatului Ponta Victor-Viorel pentru luna octombrie 2007 (lună în care Şova Dan-Coman s-a înţeles cu inculpatul Cristea Dumitru, să încheie un contract de asistenţă juridică prevăzut cu comision de succes).

În data de 27 martie 2008, inculpaţii au încheiat un act adiţional la convenţia de conlucrare profesională, în sensul că s-a modificat onorariul cuvenit inculpatului Ponta Victor-Viorel la suma de 3.000 euro (cu o lună înainte, cele două complexe energetice încheiaseră cu SCA „Şova şi Asociaţii” alte contracte de asistenţă juridică prevăzute cu comision de succes).

Convenţia de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru”, se arată în document.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns