Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

InformaTICa – o revistă de înaltă ţinută editată de Colegiul Naţional Ioan Slavici

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Coperta-InformaTICaProfesoara Timea Kabai predă informatică (programare) şi Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC) la Colegiul Naţional Ioan Slavici Satu Mare. Totodată, ea coordonează şi revista şcolară intitulată InformaTICa, în care prezintă şirul lucrărilor şi aplicaţiilor Info/TIC ale elevilor şi activităţile lor.

Interlocutoarea ne-a spus că aceasta este prima revista din domeniul IT a Colegiului Naţional Ioan Slavici, şi că posedă cod ISSN.

Grafică de calitate şi articole pe teme inspirate

În cele ce urmează, spicuim din cuprins câteva titluri de articole inspirate şi care fac parte din preocupările şi contribuţiile elevilor instituţiei de învăţământ. Astfel, Liviu Berecz, fost elev al colegiului, în prezent student la University College of Northern Denmark (Design, Technology and Business – AP Degree), a realizat coperta revistei, în spatele căreia oricine poate vedea o mână de meseriaş. Titlul însuşi e o mostră de inspirată aplicaţie grafică şi care face trimitere la originile disciplinei. Eduard Suranyi, fost elev al colegiului, actualmente student la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, este autorul articolului intitulat sugestiv Mate+Info=Eficienţă. Alţi elevi din instituţie sunt autori de articole: Tamas Kassai, clasa a XII-a C – Aplicaţia Snake în Pascal; Sergiu Roman, Anda Por, clasa a XI-a C – Proiect Excel; Lucian Soponar, Ovidiu Dîrle, clasa a XI-a C – Proiect Excel; Claudiu Florin Ardelean, clasa a XII-a C – Eu şi fotografia.
Alte proiecte

Profesoara Timea Kabai ne asigură că şirul lucrărilor şi aplicaţiilor nu se termină aici. Revista va apărea semestrial – ediţie online – şi va conţine atât aplicaţii rezolvate, cât şi probleme/aplicaţii propuse, la care se aşteaptă ca elevii să trimită soluţii în cadrul unui articol pentru numărul următor al revistei. Adresa revistei este: http://informatica.kabaitimea.ro/
Să adăugăm că revista a câştigat premiul II la concursul judeţean de jurnalism şi reviste şcolare, în cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale din perioada 24-30 noiembrie 2014.

Ce meserii ne oferă informatica?

Cer permisiunea cititorilor să fac un scurt comentariu. Dintotdeauna i-am privit cu admiraţie pe tinerii care optează pentru meserii complexe, cu valoare adăugată mare. Schimbul de produse dintre oraş şi sat este neechivalent: o oră de muncă industrială se vinde pe patru ore de muncă agricolă, ne semnalează psihologul Nicolae Mărgineanu. Şi mai şocant: un calculator se vinde pe un vagon de cereale. “Maşinile ar trebui să lucreze, oamenii ar trebui să gândească” spune un faimos slogan al firmei IBM. Problema cardinală este de a beneficia de binefacerile civilizaţiei contemporane. Şi cum se poate realiza acest lucru dacă nu prin practicarea unei meserii potrivite vremurilor în care trăim, în care să ne folosim în primul rând de capacităţile intelectuale şi creatoare?
Ne-am bucura să citim în numerele viitoare ale revistei articole care să îi orienteze pe elevi în profesia pe care o visează – scopul final al şcolii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns