Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ingrijorator: mare parte din mancarea pe care o cumparam ajunge la gunoi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

20% din produsele alimentare pe care le cumparam ajung la pubela, a declarat Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara „Romalimenta”, care a citat un studiu britanic.

Potrivit acestuia, romanii cumpara prea multe alimente, care au un termen de valabilitate redus. Astfel, nu reusesc sa le consume la timp si acestea se altereaza.
Sfatul meu este sa cumpere mai putin. O cincime din pretul platit este aruncat la gunoi”, a spus Minea.

Romanii nu sunt singurii care irosesc mancarea. Potrivit unui studiu al ONU dat publicitatii, o treime din alimentele produse anual la nivel global sunt aruncate la gunoi. Si acest lucru se intampla intr-o perioada in care sintagma „criza alimentara” este tot mai prezenta.
Anual, sunt irosite la nivel global peste 1,3 miliarde de tone de hrana, cifra ce reprezinta o treime din productia mondiala de alimente.
In concluzie reiese ca 10% din banii nostri sunt astfel risipiti fara rost. Mai exact, cheltuim pe alimente aproximativ 40% din veniturile noastre, iar o cincime din acesti bani merg la gunoi.

Situatie similara in UE

Fenomenul aruncarii de alimente le gunoi este si mai accentuat in statele dezvoltate ale Uniunii Europene. Anglia ;i Franta sunt “campioane” la acest capitol.
Statele Europei arunca anual peste 220 de milioane de tone de mancare la gunoi, in timp ce 1 miliard de oameni din `ntreaga lume mor de foame.
Ministrii agriculturii si factorii de decizie politica la nivel mondial au anuntat ca in tarile bogate exista multa risipa in ceea ce priveste produsele alimentare, de aceea vor fi demarate programe de educatie nutritionala pentru reducerea fenomenomenului.
Consumatorii din tarile bogate dispun de 220 de milioane de tone de deseu alimentar, in fiecare an, cantitate egala cu totalul productiei alimentelor din Africa sub-sahariana, a precizat directorul general al ONU pentru Alimentatie si Agricultura, Jose Graziano da Silva.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns