Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a lansat proiectul ”Tineri la volan”

Razie politie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
După lansarea proiectului, poliţiştii au continuat acţiunile în trafic, oferind posibilitatea participanţilor să testeze ochelarii speciali care simulează starea de ebrietate
După lansarea proiectului, poliţiştii au continuat acţiunile în trafic, oferind posibilitatea participanţilor să testeze ochelarii speciali care simulează starea de ebrietate

Acesta se va derula în perioada octombrie 2013 – martie 2014 în liceele din judeţ şi în şcolile de şoferi

Vineri, 4 octombrie 2013, în ultima zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, la Satu Mare a avut loc lansarea Proiectului de prevenire a accidentelor rutiere în rândul tinerilor intitulat ”Tineri la volan”. La evenimentul găzduit de o şcoală de şoferi din municipiu au participat primarul Dorel Coica, inspectorul şcolar Crina Leş, reprezentanta Crucii Roşii Satu Mare – Rodica Borlan, Puşa Beatrix Câmpan – Centrul de Evaluare şi Consiliere Antodrog, alături de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie comisar şef Florentin Vlad – adjunctul şefului IPJ, inspector Felicia Hrihorişan şi comisar Simona Săndulescu din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2013 – martie 2014 în toate şcolile de şoferi partenere şi în liceele din judeţ. El are la bază concluziile ce s-au desprins din cercetarea sociologică realizată la nivelul IJP Satu Mare şi denumită ”Accidentele rutere 2003 – 2012. Evoluţia evenimentelor rutiere grave produse în judeţul Satu Mare în ultimii 10 ani”. Proiectul este adresat tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani din clasele terminale de liceu, precum şi elevilor şcolilor de şoferi din Satu Mare, Carei şi Tăşnad, scopul lui fiind de a reduce numărul tinerilor implicaţi în accidete rutiere grave. Specialiştii au constatat că tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani sunt categoria cea mai victimizată în ultimii ani, ei reprezentând 23% din totalul victimelor decedate în accidentele rutiere de la noi din judeţ. Proiectul este structurat pe trei module, tinerii având ocazia să înveţe de la specialişti care sunt consecinţele accidentelor, cum pot fi ele prevenite, ce înseamnă de fapt inteligenţa la volan. Se va pune accent pe explicarea consecinţelor consumului de alcool sau droguri şi pe tehnicile de acordare a primului ajutor în caz de accidente rutiere.

Grupul ţintă al proiectului este format din 500 de tineri
Grupul ţintă al proiectului este format din 500 de tineri

Grupul ţintă al proiectului este format din 500 de tineri. Specialiştii estimează că în urma derulării activităţilor cuprinse în proiect, acest grup va fi mai bine pregătit pentru a face faţă provocărilor unui trafic care este din ce în ce mai intens. După lansarea proiectului, poliţiştii au continuat acţiunile în trafic, oferind posibilitatea participanţilor să testeze ochelarii speciali care simulează starea de ebrietate şi să constate singuri în ce măsură consumul de alcool afectează capacitatea de a conduce. Statisticile Poliţiei arată că multe victime din accidentele grave se aflau sub ifluenţa băuturilor alcoolice.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns