Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Inspectorii sanitar veterinari au aplicat o amendă în valoare de 600 de lei şi două avertismente

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 28 martie – 4 aprilie, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 61 de acţiuni de control în unităţi şi gospodării ale populaţiei. Ca urmare a unor neregului constatate au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 600 de lei şi două avertismente.

Au fost verificate exploataţii profesionale şi non profesionale de animale, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare produse de origine non animală, unităţi deprocesare carne, unităţi de procesare lapte.

 

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor inspectorii de specalitate au aplicat două avertismente şi o amendă contravenţională în valoare de 600 de lei.

 

Deficienţele sancţionate au fost: nerespectarea Normelor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor privind înscrierea animalelor în Baza Naţională de Date – avertisment la Andrid; nerespectarea Normelor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare – avertisment;

 

comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar la Carei, fiind aplicată amenda contravenţională de 600 de lei.

 

Sătmărenii care în acest sfârşit de săptămână taie porci în sistem tradiţional pentru consum propriu pot solicita examen trichineloscopic sâmbătă, 5 aprilei, între orele 8 – 13 şi duminică între orele 8 -12 la Circumscripţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Piaţa Someş.

 

Carnea provenită de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei este destinată strict pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă obţinută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populaţiei.

 

Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancţiuni contravenţionale sau penale după caz.

 

Pentru orice fel de sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare puteţi suna la numerele de telefon 0800826787 sau 0261715956.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns