Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Inspectorul şcolar general Călin Durla a întâmpinat candidaţii la concursul pentru funcţia de director

Durla-examen-directori
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Durla-examen-directori
Durla-examen-directori

Miercuri, 12 octombrie 2016, începând cu ora 9, cei 162 de candidaţi s-au prezentat rând pe rând la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare, pentru susţinerea probei scrise a concursului de ocupare a funcţiilor de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ.

Intrarea în sălile de concurs a avut loc în intervalul orar 9 – 9,30. Unii au căutat pe liste sălile în care erau repartizaţi, iar la ora 9,18 toţi intraseră deja să-şi ocupe locurile. Între ultimii care s-au prezentat a fost o candidată care a venit la examen cu microbuzul şcolar.

 

Întâmpinarea directorilor

 

În faţa instituţiei, au fost întâmpinaţi de Călin Durla, inspector şcolar general. El i-a urat fiecăruia în parte succes la examen, iar candidaţilor bărbaţi le-a strâns mâna.

Într-un scurt interviu acordat postului de televiziune Informaţia TV, şeful inspectoratului a vorbit despre condiţiile în care se desfăşoară competiţia, inclusiv faptul că sălile au sisteme de supraveghere audio-video.

Examenul se încheie la ora 12, după care urmează evaluarea rezultatelor. După toate probabilităţile, azi vom fi în măsură să aflăm rezultatele probei scrise a concursului.

Situaţia înscrierilor

 

Potrivit unui comunicat al ISJ, la nivelul judeţului Satu Mare, pentru 135 de funcţii vacante de director şi 58 de funcţii vacante de director adjunct, s-au înregistrat 181 de înscrieri pe platforma electronică, de către 163 de persoane. Un număr de 20 funcţii de director şi 17 funcţii de director adjunct nu au înregistrat niciun candidat. S-au înscris câte un candidat pentru 98 funcţii de director şi 35 funcţii de director adjunct, câte doi candidaţi pentru 16 funcţii de director şi 5 funcţii de director adjunct, respectiv câte 3 candidaţi pentru o funcţie de director şi o funcţie de director adjunct.

În urma verificărilor, au fost validate 178 de candidaturi, respectiv au fost respinse 4 candidaturi. Motivele respingerii celor patru dosare de înscriere sunt: neîndeplinirea condiţiilor de înscriere (membru în Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional, absolvent de studii universitare), lipsa documentelor încărcate pe platforma electronică, lipsa documentului care atestă consultarea organizaţiei care reprezintă în Parlament minoritatea naţională în cazul unei candidaturi la o unitate de învăţământ cu predare într-o limbă a minorităţilor naţionale. Un număr de 162 de persoane îndeplinesc condiţiile de participare la probele din cadrul concursului de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct.

Despre evaluare

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte. Ulterior candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor şi punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii şi sunt monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns