Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Interes crescut din partea medicilor de familie sătmăreni pentru reţeta electronică

Sigla Informatia Zilei
medicii de familie sătmăreni au dezbătut o problemă la fel de arzătoare precum vremea de afară: reţeta electronică.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
sedinta Asociatiei Medicilor de Familie, Satu Mare
sedinta Asociatiei Medicilor de Familie, Satu Mare

Întruniţi în şedinţă lunară, medicii de familie sătmăreni au dezbătut o problemă la fel de arzătoare precum vremea de afară: reţeta electronică. Reamintim că noul tip de prescriere va fi implementat începând cu 1 iulie 2012 şi va funcţiona până la finele anului în paralel cu varianta clasică, urmând ca de la 1 ianuarie 2013, reţeta electronică să devină obligatorie.
Întâlnirea a avut loc, joi, în sala mare de şedinţe a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare şi a reunit peste 80 de medici din reţeaua de asistenţă medicală primară a judeţului. Moderatorul discuţiilor a fost dr. Călin Bumbuluţ preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Satu Mare, preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România.

Medicii au aflat ce înseamnă reţeta electronică din punct de vedere tehnic

Pe parcursul celor două ore cât a ţinut şedinţa, au fost dezbătute o serie de aspecte de ordin tehnic legate de noul sistem de prescriere. Datele le-au fost expuse medicilor de către unul dintre furnizoriii de platforme soft, dar şi de către conducerea CJAS, reprezentată de noul preşedinte-director general – ec. Georgeta Pop,  directorul relaţii contractuale –  Mihaela Curta şi medicul şef al CJAS – Raveca Gliga.  Şi unii şi alţii au răspuns întrebărilor din sală. În cadrul expunerii s-a arătat pas cu pas, chiar şi printr-o demonstraţie practică care sunt etapele prescrierii pornind de la verificarea calităţii de asigurat/neasigurat a pacientului, a validării reţetei, implicit a modului  în care se face eliberarea de către farmacie a noii prescripţii.

Chiar dacă toată lumea era toropită de căldură, fluturând diverse foi şi pliante pe post de evantai, interesul pentru subiect s-a dovedit prea important pentru a fi dat la o parte din cauza disconfortului termic. Iar înrebările venite din sală nu au  fost deloc puţine. Medicii au dorit să ştie la modul concret cine şi cum se va  face validarea, cum sunt procurate medicamentele de pacient dacă nu sunt găsite integral la aceeaşi farmacie, cine şi în ce condiţii preia activitatea prescrierii în perioada cât medicul se află în concediu, când vor fi alocate seriile şi numerele noilor reţete etc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

SONDAJ ÎN ROMÂNIA

81% dintre români recunosc că iau medicamente pe cont propriu

Jumătate dintre români aleg să nu îşi facă setul anual preventiv de analize, 2 din 10 se arată interesaţi de o asigurare privată de sănătate, iar două treimi ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private, arată un sondaj online la care au participat 5.824 de respondenţi, desfăşurat în cadrul campaniei naţionale de informare „Totul despre asigurările de sănătate”.